NieuwsStedenVakantieVenetiëVeneto

Drone toerist crasht op San Marcoplein in Venetie

Een toerist heeft deze week een boete gekregen omdat hij een drone had laten vliegen boven het San Marcoplein in Venetië en dat is streng verboden.

De man liet zijn speeltje vliegen boven het beroemde plein maar verloor de controle waarna het apparaat ter aarde stortte. Ongelukkig genoeg voor de toerist landde zijn twee kilo zware toestel precies naast een aantal politiemannen. Niemand raakte gewond en de politie ging meteen op onderzoek uit. De toerist was gevlogen maar wat schetste hun verbazing; de man kwam later naar het bureau om zijn drone terug te vragen! Dat had hij beter niet kunnen doen. Het overtreden van de Italiaanse luchtvaartregels, waar deze overtreding onder valt, kan een boete tot € 113.000 opleveren!

Regels voor drones

De uiteindelijke hoogte van de boete is niet bekend gemaakt maar houd de kids dus even in de gaten als ze hun nieuwe speelgoed meenemen naar het dagje Venetië. Drones mogen niet hoger dan 70 meter vliegen en moeten altijd binnen 150 meter van de bestuurder blijven. Drones moeten verder verzekerd zijn en ze mogen niet dichterbij dan 80 meter komen bij privé-terrein. Tot slot mogen ze niet vliegen boven drukke gebieden, boven spoorwegen, fabrieken en wegen.

UPDATE 2020

31 december 2020 vervangt nieuwe Europese regelgeving de nationale. De belangrijkste wijziging is dat er geen verschil meer is tussen recreant en professional. In de nieuwe regels staat het risico centraal. Hoe hoger het risico, hoe strenger de eisen aan de drone en aan de piloot.

Drone toerist crasht op San Marcoplein in Venetie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button