NieuwsRegio'sUmbriëVakantie

Doolhof in kasteeltuin Umbrië open voor publiek

Een dik half uur ten oosten van Arezzo ligt het dorp San Giustino, op de grens van Toscane en Umbrië. Het kasteel van Bufalini opent daar nu enkele dagen per jaar zijn doolhof voor het publiek. Leuk uitje voor met de kids!

Het prachtige kasteel van Bufalini is een echte eyecatcher. Ooit was het een militair fort van Città di Castello, dat de grenzen van de pauselijke staat moest verdedigen. In de 16e eeuw bouwde de familie Bufalini het echter om tot comfortabel woonhuis met een prachtig uitzicht op de Apennijnen.

Aan de buitenkant zie je duidelijk nog de militaire basis. Binnen zijn er grote kamers gemaakt rond een binnenplaats. Eind zeventiende eeuw werd het verder verfraaid door de schilder Giovanni Ventura Borghesi en kreeg het een prachtige Italiaanse tuin. In de achttiende eeuw kwam er vervolgens veel dure kunst aan de muren te hangen.

In 1989 werd het Bufalini-kasteel door de staat verworven. Het kasteel is erg goed geconserveerd en dat is best bijzonder. Zo staan veel van de originele meubels er nog. Tijdens de rondleiding kom je door de loggia met het fraaie uitzicht en prachtige kamers geschilderd door Cristofano Gherardi in de eerste helft van de zestiende eeuw. Een hoogtepunt is bijvoorbeeld de Stanza degli Stucchi met afbeeldingen van “sterke vrouwen” en de kamer van kardinaal Giovanni Ottavio Bufalini, met mooie wieg.

Het labyrint

Doolhof in kasteeltuin Umbrië open voor publiek

Leuk dat kasteel zullen je koters denken, wij willen het doolhof in! Om de verveling een beetje te verdrijven, legde men eind 17e eeuw met hele hoge hagen (o.a. cipressen) een labyrint aan. Het meet in totaal 670 m2 en is een van de oudste van Europa. In het archief van het kasteel kan je nog tekeningen van het ontwerp zien.

Reserveren

Je kan niet zomaar langs maar moet eerst reserveren. Tussen 11.00 en 17.00 uur mag je dan naar binnen. Tot en met oktober is het elke derde zondag van de maand open voor het publiek. Dat zijn de volgende data: 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september en 20 oktober.

Reserveren kan telefonisch via 075.856115 of per e-mail: drm-umb.castellobufalini@cultura.gov.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button