Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Vanaf donderdag 29 september: Napolitaanse crimi op Hollandse TV

Zo op het eerste oog hebben Napels en Culemborg niets gemeen. Op het tweede oog echter alles. Tenminste, als dat oog de komende weken op de televisie gericht is. 29 september namelijk start de nieuwe tv-serie La Famiglia van AVROTROS. 

Het is een tiendelige serie over een Nederlands-Italiaanse familie, die in Nederland een Italiaans restaurant runt en last heeft van – zeg maar – gedane zaken uit het verleden. De familie Franco, runt ristorante Il Baffo (De Snor). Ze proberen te breken met oude familiebanden in Italië, maar dat valt niet mee. De familie is heilig en voor een groot deel is er saamhorigheid, maar de corrupte handeltjes monden uiteindelijk uit in keiharde misdaad wanneer het verleden van de Italiaanse kant van de familie om de hoek komt kijken.

Twee maanden lang zijn opnamen gemaakt in en rond Grand-café ‘De Horlogerie’  op de Varkensmarkt in Culemborg en afgelopen zomer vormde Napels het toneel van crew en cast.

De serie is geschreven door Maria Goos en in de hoofdrollen zijn te zien: Teun Kuilboer, Joke Bruijs en Georgina Verbaan. Volgens de producenten is het een wonder dat de serie er is want met het beperkte budget en dure opnames in Italië moesten de makers alle creatieve registers opentrekken.

NPO1: La Famiglia, vanaf donderdag 29 september.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button