CaffèMilaanNieuwsPizzaSmakenSteden

Domino’s en Starbucks naar Italië, die durven…

Dat Amerikanen soms een beetje vreemde vogels zijn wisten we maar dat na Domino’s Pizza nu ook Starbucks vestigingen in Italië gaat openen slaat toch wel alles. In 2017 willen ze de eerste van een reeks verkooppunten openen in Milaan. Buona fortuna zeggen we dan maar met een glimlach om de mond….

De koffieketen Starbucks is in veel grotere Nederlandse plaatsen al niet meer weg te denken en ook elders in Europa is er een stevige voet aan de grond. Maar Italië is natuurlijk een ander verhaal. Het is het enige land waar Mc Donalds wel vestigingen heeft maar nooit echt voet aan de grond kreeg. De koffiecultuur zit diep verankerd in het Italiaanse DNA dus de uitdaging voor Starbucks is enorm.

Ook Domino’s een beetje dom

Net als koffie zit ook de pizza diep in de Italiaanse genen. Vorig jaar was er enorme ophef rond een Mc Donalds reclame, die beweerde dat kinderen liever een hamburger dan pizza willen. Van de dikke en vette Amerikaanse variant van het culinair erfgoed moet een echte Italiaan helemaal niets hebben. Toch was daar opeens de opening in Milaan van de eerste vestiging van Domino’s Pizza en de aankondiging er snel nog vier te openen.

Andere Amerikaanse pizzamerken hebben het nooit aangedurfd, zelfs gigant Pizzahut niet. In een poging de Italianen voor zich te winnen zegt de keten alleen lokale ingrediënten te willen gebruiken samen met een speciaal voor de Italiaanse markt bedacht pizzarecept. Het echte succes moet echter komen van de thuisbezorging. Die service is er nu eigenlijk amper. We zijn benieuwd…

Dominos-Pizza-Milano-640x427

Update 2022

Domino’s is inmiddels uit Italië vertrokken. Starbucks breidt nog wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button