Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsSmakenWintersport

Dolce Gusto in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, is de streek waarbij het dolce vita van Italië samenkomt met de alpienecultuur en dat proef je overal!
Deze unieke combinatie zorgt voor het beste van twee werelden, waarbij vooral de smaken tot hun recht komen. Niet voor niets is deze bestemming rijk aan tal van Michelin sterrenrestaurants en worden er jaarlijks diverse smakelijke evenementen georganiseerd.
Dus of je nu zin hebt in verse visgerechten, apfelstrudel of zelfgemaakte grappa, de gourmet berghutten in Zuid-Tirol hebben voor ieder wat wils!

Lokale delicatessen

Zuid-Tirol staat vooral om bekend om hun lokale, pure en verse producten. Alleen de beste streekproducten zoals appels, kaas, melk en honing worden gebruikt om lokale delicatessen te maken. Geen winterreis is compleet zonder geproefd te hebben van Schlutzkrapfen-ravioli en knoedels gemaakt met Speck (gerookt vlees), kaas en spinazie.

Spaghetti alle Vongole op de piste!
Spaghetti alle Vongole op de piste!

‘Taste for Skiing’ en Slope Food

Rondom het gebied van Alta Badia vind je een aantal Michelin sterren- restaurants. Eén van de meest innovatieve evenementen in Zuid-Tirol is ‘Taste for Skiing’ in Alta Badia. Tijdens dit event werken drie Michelin sterrenchefs uit Alta Badia samen met ‘up-and-coming’ chef-koks uit de omgeving om culinaire gerechten te maken en aan te bieden in geselecteerde berghutten. Zo kun je van de ene berghut naar de andere skiën om te proeven van ware ‘foodie’ kunstwerken. Bovendien krijg je de kans om de chef-koks te ontmoeten en wie weet pik je nog wat ski- en kooktips op.

Als onderdeel van ‘Taste of Skiing’ kunnen bezoekers dit jaar uitkijken naar een nieuwe traktatie: ‘Slope Food’. Dit zijn ‘skisnacks’ met bijpassende wijnen uitgekozen door Michelin sterrenchefs zoals Norbert Niederkofler, bekend van het zeer gewaardeerde restaurant St. Hubertus.

Ontbijt op grote hoogte

Een absolute aanrader is een ontbijt in de bergen. Snowcats brengen je vanuit Corvara en San Cassiano naar de Col Alt berghut (2.000 m. boven zeeniveau) en naar de Las Vegas berghut (2.050 m. boven zeeniveau). In de berghut staat een heerlijk en gezond ontbijt voor je klaar met veel verse streekproducten: zelfgemaakte kaas en jam, honing, spek, eieren en appelsap. Na het ontbijt bind je de ski’s onder en laat je je, nog voordat de pistes officieel opengaan, over de nog maagdelijke pistes naar het dal glijden. Je dag kan niet beter beginnen!

De beroemde culinaire Comici Hütte. Een visrestaurant op 2.200 meter.
De beroemde culinaire Comici Hütte. Een visrestaurant op 2.154 meter.

Zuid-Tirools genieten

Goed eten met bijpassende wijnen is voor de Zuid-Tiroler heel belangrijk. Daarnaast staat de Zuid-Tiroler dicht bij de natuur en pleit hij voor het behoud ervan. Niet zo gek, als je je bedenkt dat het door UNESCO aangemerkte werelderfgoed, de Dolomieten, bijna je achtertuin is! Maar ook de Ortler SkiArena is niet om te onderschatten. Beide gebieden zijn goed voor zo’n 1.500 km. aan brede, goed geprepareerde pistes met bijna 100% sneeuwgarantie. Bovendien kun je met een gemiddelde van 300 zonnedagen rekenen op mooi weer. Nee, het is geen moeite om je aan te passen aan deze fijne cultuur, waar het genieten is op culinaire hoogte!

Skiën in de Italiaanse Dolomieten met 300 dagen zon en sneeuwgarantie
Skiën in de Italiaanse Dolomieten met 300 dagen zon en sneeuwgarantie

Meer informatie:

Klik hier voor meer informatie over de gastronomie in Zuid-Tirol.
Voor algemene informatie over Zuid-Tirol, zoals accommodaties, activiteiten en skigebieden, kijk op www.suedtirol.info/nl.

Spaghetti en Knödel, het beste van twee werelden
Spaghetti en Knödel, het beste van twee werelden
Kaiserschmarrn, een typisch alpiendessert
Kaiserschmarrn, een typisch alpiendessert
'Schlutzkrapfen'. Ravioli gevuld met spinaci en ricotta, gegarneerd met Parmezaan en gesmolten boter
Schlutzkrapfen’. Ravioli gevuld met spinaci en ricotta, gegarneerd met Parmezaan en gesmolten boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button