Nieuws

Directe trein luchthaven Turijn naar centrum

19 januari wordt de nieuwe spoorlijn geopend die de luchthaven van Turijn met het centrum verbindt. Daarmee komen reizigers in een half uur naar het centraal station van Porta Susa. Voorheen kon dat alleen met een overstap waardoor de treinreis langer duurde of met een busrit van 50 minuten. Vanaf 20 januari zijn de eerste reizigers welkom.

De nieuwe spoorlijn Turijn-Caselle-Ceres is onderdeel van een groter infrastructureel project om het noorden van de stad van betere verbindingen te voorzien met het centrum en het achterland. Er is daarvoor onder andere het nieuwe station Corso Grosseto gebouwd. De luchthaven ligt 17 kilometer buiten het centrum. Een kaartje van en naar centraal station Porta Susa kost €3,60. De rechtstreekse trein rijdt vooralsnog van 06.30 uur tot 22.30 uur

Verbinding met het stadion en Paleis van Venaria

Directe trein luchthaven Turijn naar centrum
Het stadion van Juventus is nu ook beter bereikbaar

Door nog een paar aanpassingen kan je vanuit het centrum nu ook met de trein naar het stadion van voetbalclub Juventus en het indrukwekkende Koninklijke Paleis van Venaria (Reggia di Venaria). Na een lange renovatie ging deze bezienswaardigheid pas in 2007 open publiek. Sinds 1997 staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Residenties van het Koninklijk Huis van Savoye.

Rechtstreekse vluchten gedaald

Het aantal rechtstreekse vluchten naar de hoofdstad van de regio Piemonte is de afgelopen jaren na een aanvankelijke opleving helaas gedaald. Niet lang geleden kon je nog met KLM en Transavia naar de stad vliegen vanuit Amsterdam en met Ryanair vanaf Eindhoven. Momenteel is een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven Turijn-Caselle vanuit Nederland en dichtbij zijnde luchthavens in België en Duitsland, alleen mogelijk met KLM vanaf Amsterdam of met Ryanair van Charleroi.

Directe trein luchthaven Turijn naar centrum
Airport Torino Caselle in Turijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button