Nieuws

Dina Manfredini is nu de oudste vrouw ter wereld

Dina Manfredini werd 115 jaar geleden in Italië geboren en is nu officieel de oudste vrouw ter wereld. 

Ze werd geboren in het kleine stadje Pievepelago in Modena, Emilia-Romagna op 4 april, 1897. Al sinds haar 23-ste woont in Amerika. Ze heeft vier kinderen (drie nog in leven) zeven kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en 12 achter-achter-kleinkinderen. Dina werd de oudste nadat de Amerikaanse Besse Cooper 4 december op 116-jarige leeftijd overleed.

Ondanks dat ze al zo lang niet meer in Italië woonde, kookte ze nog vaak pasta en polenta voor de familie. Ook bezocht ze trouw de katholieke kerk in West Des Moines, Iowa, waar ze nog steeds Italiaans sprak met de pastoor, eveneens met Italiaanse roots.

Dina verbreekt dus alle leeftijdrecords. De oudste Italiaanse is ook een van de vier nog levende mensen die geboren zijn tijdens het bewind van koning Umberto I van Italië. Ze is samen met de Japanner Jiroemon Kimura en diens langenote Koto Okubo een van drie nog levende personen die zijn geboren in 1897.

Negen Italiaanse zussen
In augustus van dit jaar was er discussie over een bericht van negen Italiaanse zussen die samen 818 jaar oud zijn en daarmee  de ‘langstlevende familie ter wereld‘ zouden zijn. De Telegraaf wist vervolgens te melden dat de oudste familie niet uit Italië afkomstig is, maar uit Nederland: samen waren de 10 broers en zussen van de familie Peters maar liefst 825 jaar oud, maar dit record is niet opgenomen in het Guinness Book of Records.

Andere bronnen meldden echter weer dat de oudste familie uit Finland komt! De familie Tanskanen uit Polvijärvi in Noord-Karelië bestaat uit 12 levende broers en zussen, die in totaal 928 jaar oud zijn, zo wist de Finse krant Helsingin Sanomat. Als de 12 broers en zussen, met inmiddels 41 kinderen, 66 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen, de komende 6 jaar allemaal in leven weten te blijven, dan zijn zij tegen die tijd meer dan 1.000 jaar oud.

UPDATE 17 DECEMBER
Dina heeft maar even van haar bijzondere status kunnen genieten. Vandaag overleed ze in Iowa (VS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button