algemeenNieuwsVakantie

Diepste zwembad ter wereld in Italië geopend

Slaap je binnenkort in het Millepini Hotel in Montegrotto Terme vlakbij Padua, dan moet de zwembroek of bikini zeker in je koffer zitten. Het hotel liet namelijk het diepste zwembad ter wereld bouwen. Bordjes ‘verboden te duiken’ zal je dus niet zien want je kan afzinken naar 42 meter diepte. Het water is ook nog eens afkomstig uit lokale thermale bronnen. Men verwacht duikliefhebbers vanuit de hele wereld die in de speciale schacht willen afdalen.

4,3 miljoen liter bronwater gaat er in het bad met naam Y-40. Er zijn kunstmatige grotten om duikers te trainen en spectaculair is de onderwatertunnel (foto boven) waarin je kurkdroog de zwemmers kan bewonderen. Een kaartje kost € 35,- voor een uur en je betaalt € 55,- als je samen met een duikinstructeur het diepe in wil.

Het hotel wil uitgroeien tot een internationaal duikcentrum. Sowieso is het prima toeven in kuuroord Montegrotto Terme dat bekend staat om zijn thermale bronnen. Ze zeggen dat in dit gebied de meeste bronnen in Europa zijn. Je vindt er dan ook veel mooie hotels die helemaal zijn ingericht op ‘wellness’.

Het bad heeft een speciale website  www.y-40.com/it/
En dit is de site van het hotel www.millepini.it

diepste zwembad ter wereld
y40tube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button