NieuwsRomeStedenVakantie

Derde metrolijn van Rome geopend

Voor een wereldstad als Rome was het lange tijd behelpen met de metro die slechts twee lijnen telde. Maar er is goed nieuws; vandaag opende burgemeester Ignazio Marino het eerste deel van de C-lijn. Deze lijn die straks 24 stations telt, loopt van de fora in het centrum naar de oostkant van de stad bij Pantano. Het eerste deel dat nu is geopend is zo’n 13 kilometer met 15 stations en loopt van Pantano naar de wijk Centocelle.

metro lijn c rome geopend
Burgemeester Ignazio Marino liep vandaag als eerste door de poortjes van de C-lijn.

Op de lijn gaan treinstellen zonder machinist rijden van Ansaldo Breda. Die naam behoeft geen toelichting. Pas in 2020 verwacht men de lijn helemaal af te hebben. Dan sluit de lijn aan op de A-lijn bij San Giovanni en de B-lijn bij het Colosseum.

Voor de toekomst staat ook een lijn-D gepland die zou moeten gaan lopen van het noordoosten van de stad naar het stadsgedeelte EUR, ongeveer parallel aan lijn B.

De trage aanleg van de metro heeft te maken met de archeologische rijkdom in de bodem van Rome. Steeds wanneer men tijdens de werkzaamheden een archeologisch interessante plek tegenkomt moet de aanleg worden stilgelegd.

Bekijk de kaart met in het groen de nieuwe C-lijn en het deel dat nu geopend is. Klik om te vergroten.

nieuwe metrolijn rome
Klik om te vergroten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button