NieuwsPisa

Deense toerist heeft spijt van beschadigen Dom van Pisa

“Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen”. Dat zeiden onze ouders vaak als we weer eens een ‘tag’ wilde zetten in een boom of op een oude muur. In Denemarken blijft de opvoeding op dit punt wat achter want een 21e jarige inwoner van dat land kerfde zijn naam, en die van zijn vriend vorige week in de marmeren muur van de Duomo Santa Maria, op het  Piazza dei Miracoli in Pisa. 

De Italiaanse politie was snel ter plaatse en zette de jongeman woensdag meteen in de cel. De rechter legde hem een boete van € 600,- op, gelijk aan de restauratiekosten van de muur. Vrienden van de Deen, met wie hij samen op vakantie was, zamelden het bedrag in en zo kon hij de boete cash voldoen tijdens de hoorzitting op vrijdag. De rechter liet hem daarop vrij op voorwaarde dat hij de stad nog dezelfde dag zou verlaten. De vandaal bood Pisa daarna zijn oprechte verontschuldigen aan, “Ik zal het nooit meer doen!”

Pisa houdt zijn monumenten en de omgeving graag schoon, dat is duidelijk. Vorig jaar jaagde de gemeente ‘ordinaire’ souvenirverkopers die op het plein stonden al weg. Lees ons artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button