NieuwsPizzaSmaken

De winnaar van het NK Pizzabakken is….

Eind mei was het Italië Evenement in Haarzuilens voor de tweede keer het decor van het Campionato della Pizza d’Olanda. 25 professionele pizzabakkers streden om de eer om de opvolger te worden van Ciro Cuciniello, die vorig jaar tot pizzakampioen van Nederland werd gekroond. Na twee spannende voorronden besloot de Internationale jury dat Sandro Cuciniello zich een heel jaar lang Beste Pizzabakker van Nederland mag noemen! 

pizzakampioen2015-2
Kampioen Sandro Cuciniello

Sandro is in levende lijve te bewonderen in restaurant Mangiaccanto in Amsterdam en daar kan je natuurlijk ook zijn perfecte pizza’s proeven. In Il Giornale van september staat een uitgebreid interview met de winnaar.

Amsterdam Pizzamekka

Inmiddels weten we dat Amsterdam het Napels van de lage landen is getuige de uitslag van het kampioenschap. Sandro is namelijk de broer van de winnaar van vorig jaar die werkt bij Mangiassai in de hoofdstad.  Alessandro Pezzino van pizzeria De Pizzabakkers uit Amsterdam werd dit jaar tweede en Paolo Gianotti van pizzeria Il Pecorino, eveneens uit Amsterdam, werd derde. Deze bronzen plak behaalde hij vorig jaar ook, toen het podium net als dit jaar geheel Amsterdams was.

De complete uitslag van het kampioenschap pizzabakken in de houtoven.

  1. Sandro Cuciniello van pizzeria Mangiaccanto uit Amsterdam
  2. Alessandro Pezzino van pizzeria De Pizzabakkers uit Amsterdam
  3. Paolo Gianotti van pizzeria Il Pecorino uit Amsterdam

Het tweede Campionato della Pizza d’Olanda is mede mogelijk gemaakt door Peroni Nastro Azzurro, Novitalia en Eliza was here.

Lees al onze artikelen over pizza

img_0451
Nummer 2, Alessandro Pezzino van pizzeria De Pizzabakkers uit Amsterdam
Nummer 2
Nummer 3, Paolo Gianotti van pizzeria Il Pecorino uit Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button