Italië Evenement 2014NieuwsPizzaSmaken

De winnaar van het NK Pizzabakken 2014!

Op het Italië Evenement 2014 was er zoals wel vaker een primeur. Voor de eerste keer werd in Nederland een kampioenschap voor pizzabakkers, Pizzaiolo in het Italiaans, georganiseerd. Het Campionato della Pizza 2014. 

Als u het Italië Evenement heeft bezocht kan de pizza u dan ook niet ontgaan zijn. Heeft u hem niet geproefd, dan toch zeker geroken of gezien. Maar liefst 22 deelnemers streden op de Via Appia mee om de eretitel beste Pizzakker van Nederland. Dat gebeurde uiteraard volgens de richtlijnen van de Napolitaanse ‘smaakpolitie’ in een echte houtoven. Het resulteerde in een spannend pizzaspektakel en wat was het spannend…

De deskundige juryleden letten op zaken als baktechniek, vorm, bodem, presentatie, kleur, smaak, tijdsduur en showelement, waarna er op zondag slechts één pizzakoning gekroond kon worden.

De winnaar: Cuciniello van Mangiassai
De winnaar: Ciro Cuciniello van Mangiassai

Uitslag

De beste pizzabakker van 2014 is Pizzaiolo Ciro Cuciniello van Mangiassai uit Amsterdam!

Ook de rest van het erepodium bleek een Amsterdamse aangelegenheid. Zo eindigde Pizzaiolo Francesco Miranda van Mangiancora uit Amsterdam op de tweede plaats en Pizzaiolo Paolo Giannotti van Il Pecorino uit Amsterdam won het brons.

De eerste editie van het Campionato della Pizza is mede mogelijk gemaakt door Novitalia, Pizzaoven.nl, Eliza was here en Associato di Qualita. Wij hopen volgend jaar nog meer Pizzaioli te mogen verwelkomen, want Nederland verdient échte pizza’s van échte pizzabakkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button