NieuwsstileStile Italiano

De werking van Italiaanse beauty-ingrediënten

Door: Tess van Daelen

Behalve dat ze bijdragen aan de geweldige smaak van de bekendste Italiaanse gerechten kennen veel Italiaanse cosmetica ook een heilzame werking en zijn het succesingrediënten voor een optimale huidverzorging. We zetten de belangrijkste op een rij. 

Olijfolie

Is rijk aan essentiële vetzuren, antioxidanten, vitaminen E en polyfenolen. De olie bezit verzorgende, voedende, herstellende, beschermende, verzachtende en vochtregulerende eigenschappen ten aanzien van ons huidweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De stevigheid van je huid verbetert en de huid blijft gezond, zacht en soepel.  

Granaatappel

Granaatappel in cosmetica

Is een antioxidant die rijk is aan vitamine C. Bepaalde stoffen in de granaatappelpitjes beschermen de cellen in de oppervlakte van je huid en herstellen de cellen in diepere huidlagen. Zowel het fruit als de olie in de pitjes versterken de opperhuid (epidermis) en herstellen de dieperliggende lederhuid (dermis).  

Avocado-olie

Avocado’s staan bekend om hun goede en gezonde vetten en hun olie zit vol omega 3s, vitamine B5 en vitamine C, die de kwaliteit van je huid en haar van zowel binnenuit als buiten beschermen en verbeteren.  

Zwarte truffelextract

Werkt hydraterend, stimuleert celvernieuwing en vermindert roodheid van de huid.

Rozemarijn

Rozemarijn ingredient cosmetica

Bevordert de bloedsomloop en balanceert de vethuishouding (anti acne). Het heeft een pijnstillende, verfrissende, ontstekingsremmende werking.

Bergamotolie

Bergamot is de koningin onder de citrusvruchten en wordt ook wel de Italiaanse geluksvrucht genoemd. Bergamotolie kan namelijk bijdragen aan het losmaken van geluksgevoelens en zo helpen tegen angst en depressies.

Cactusvijgolie

Werkt als een spons om je huid gehydrateerd te houden. Cactusvijgolie bevat een zeer hoge concentratie vitamine E, sterolen en linolzuur, wat essentieel is voor celvernieuwing van de huid.

Lees ook de 5 schoonheidstips van de Italiaanse vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button