LiguriëNieuwsVakantie

De via dell’Amore is weer open, het wandelpad in Cinque Terre

Nadat verschillende aardverschuivingen de route dwarsboomden, is na tweeënhalf jaar het wereldberoemde wandelpad de Via dell’Amore in de Cinque Terre weer volledig begaanbaar.

Over een lengte van 200 meter was het pad dicht op het deel dat voert naar Manarola, een van de lieflijke plaatsjes aan dit deel van de Ligurische kust. In 2012 raakten enkele toeristen nog gewond toen overvloedige regenval een deel van het pad wegvaagde. Dat de gevolgen niet ernstiger waren mag op zich een wonder heten want het is vaak gewoon filelopen over de fraaie paden. De bekendheid van de schoonheid eist helaas zijn tol. Il Giornale zag toeristen uit alle windstreken in grote getale de steile heuvels voor de kust bevolken.

Liefdespad

Dit is de bijnaam van het pad dat over de rotsen tussen de dorpen Riomaggiore en Manarola loopt en wordt gezien als de minst zware van de verschillende paden in het gebied, vandaar de populariteit waarschijnlijk. Men zegt dat je het zelfs met een rolstoel kan lopen. De route is gemaakt als een ode aan de liefde. Langs het pad zie je dan ook veel graffiti en de bekende slotjes aan de balustraden als symbool van oneindige liefde.

via-dell-amore-
Filelopen

Ooit bezochten we de dorpjes per trein. Dat is erg handig omdat tot voor niet heel lang geleden er überhaupt geen wegen waren. We vergaapten ons aan de schoonheid van het uitzicht en de plaatsjes, maar in de zeer smalle straatjes met mensen uit de hele wereld dachten we helaas ook aan ‘Venetiaanse toestanden’. Overigens is de treinreis langs de kust zeker leuk maar realiseer je wel dat er heel veel tunnels zijn die het zicht op de zee ontnemen. En dan hadden wij nog de pech dat de trein een oponthoud had van een half uur, middenin zo’n pikdonkere tunnel…

Update

Lees over de plannen voor herstel.

Wandelpad de Via dell'Amore begaanbaar
Deze rotsen wil je niet op je hoofd hebben

De via dell’Amore is weer open, het wandelpad in Cinque Terre

Wandelpad de Via dell’Amore begaanbaar

2 reacties

    1. We hebben begrepen dat het deel Corniglia -Vernazza open is en ook Vernazza – Monterosso maar dat inderdaad het stuk vanuit Riomagiorre nog gesloten is. Dank voor uw reactie, we passen het bericht met een update aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button