NieuwsVakantie

De tulpen bloeien alweer in Italië!

Een bosje tulpen plukken van het veld. De Italianen zijn er dol op en al helemaal nu Pasen nadert. Het begon in Milaan met de Nederlander Edwin Koeman en zijn partner Nitsuhe Wolanios. Hij plantte zes jaar geleden 250.000 tulpen van 183 rassen vlakbij Milaan, het eerste tulpenveld in Italië! Het werd een grote hit en kreeg veel navolging.

Er komen genoeg Italianen naar de Keukenhof maar Edwin Koeman wilde ze in 2016 graag de lange reis besparen. Bezoekers mochten zelf een bosje afsnijden voor een luttele één euro vijftig. Het kreeg enorme media-aandacht. Tulipani Italiani heet het project. Het was toen uniek in het land.

Edwin Koeman en zijn partner Nitsuhe Wolanios.

22 maart opent het grote veld dit jaar. Nu in het nabij Milaan gelegen Arese, nadat de eerste twee edities in Cornaredo waren. De Italianen kunnen kiezen uit 470 duizend bollen en 450 rassen op twee hectare grond. Het feest duurt maximaal zes weken maar de pret kan al eerder over zijn als de temperatuur te hard stijgt. Meer info op www.tulipani-italiani.it.

Tulpenpark in Florence

Emmertje mee en plukken maar

Ook Florence heeft een tulpenpark. Na een proef twee jaar terug staan de bollen binnenkort in bloei in het Acciaiolo-park in Scandicco. Het idee van de parken ontstond toen tijdens de lange en strenge lockdowns vrijwilligers bosjes bloemen aan kwetsbare inwoners brachten. De initiatiefnemers willen op nog veel meer plekken in Florence bollen planten.

Ook hier is de toegang gratis en mag je een bosje afsnijden voor maar 1 euro.

Tulpen in Rome

Het Tulipark in Rome gaat op 22 maart open. Bezoekers staan te trappelen om de 360 duizend tulpen van 105 rassen te bewonderen. De zwarte tulp roept het meest tot de verbeelding volgens de Italiaanse pers. Bezoekers mogen met een emmertje in de hand een eigen kleurenpallet kiezen. Wie weet komt de paus ook even langs! Die is dol op bloemen zoals je weet. Het park ligt aan de Via dei Gordiani 73, niet heel ver van het centrum. Met de fiets ben je er vanaf station Termini in 20 minuten.

Meer informatie op www.tulipark.it

Tulipark Bologna

De organisatie Tulipark is ook actief in Bologna met in 2022 een dubbel aantal geplante bollen. 500.000 tulpen komen er uit de grond. Rond 24 maart gaat het park open aan de Via dell’Arcoveggio, 60.

Tulipark Umbrië in Spoleto

Dit jaar komen de tulpen voor het eerst naar Umbrië, naar een dorp vlakbij de stad Spoleto om precies te zijn. Het feest in Baiano di Spoleto begin ook eind maart en ook hier mogen bezoekers zelf een bosje afsnijden. Leuk aan het veld in Spoleto zijn verwijzingen naar Nederland zoals een molen en een gigantische klomp. Het idee is dan dat de mensen een beetje Nederland beleven lezen we in de lokale pers.

Tulpen in Verona

Parco Sigurtà is een schitterend park in de buurt van Verona. Het is een leuke dagtrip, ook voor kinderen, als je aan de zuidkant van het Gardameer verkeert. In het voorjaar bloeien er tulpen. Tulipanomania noemen ze het. Het zou na de Keukenhof het grootste tulpenfeest van Europa zijn. Het park kreeg al vele prijzen. Het ging al op 15 maart 2022 open en dat blijft het ook tot 7 november. Dit grote park is helaas niet gratis en je mag er niet plukken. Meer informatie www.sigurta.it

Meer parken en tuinen in Italië

Volg deze link voor het artikel over parken en tuinen op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button