NieuwsUmbriëVakantie

De Trasimeno-trein rijdt weer

Zondag 20 juni vertrok de eerste trein van de Trasimenolijn vanuit Perugia naar Chiusi in de regio Umbrië. Met deze zomerdienst bezoek je de mooiste plekjes aan het meer van Trasimeno zoals Torricella, Passignano, Tuoro en Castiglione del Lago.

Iedere dag vertrekken er vier treinen en op zondag zelfs zes. Deze dienstregeling duurt tot eind augustus. Nieuw dit jaar is dat er ook speciale treinen rijden tussen Perugia en het prachtige Orvieto. Er wordt dan onder andere in Fabro-Ficulle gestopt. De rit naar Orvieto kan je alleen op zondag doen.

Alle ritten van de Trasimeno Line worden uitgevoerd met comfortabele treinen waar je ook makkelijk de fiets in kan meenemen. De hogesnelheidslijn Frecciarossa brengt je als je wilt in drieënhalf uur vanuit Milaan rechtstreeks naar Perugia.

Dit zijn de vertrektijden.

Vertrek: Perugia 08.37 – Aankomst: Orvieto 10.25
Vertrek: Perugia 17.15 – Aankomst: Orvieto 18.53
Vertrek: Orvieto 08.05 – Aankomst: Perugia 9.40
Vertrek: Orvieto 11.35 – Aankomst: Perugia 13.10

Kaartjes en actuele vertrektijden op https://www.trenitalia.com/

Naar Umbrië met de trein

Wil je vanuit Nederland naar Umbrië met de trein en duurzaam rondrijden met een elektrische huurauto. Bekijk dan even deze aanbieding.

De rit loopt via de gele lijn. Alleen op zondag rijdt de trein door naar Orvieto. Ook veel andere plaatsen in Umbrië zijn erg goed per trein bereikbaar.

Hotel aan het Meer van Trasimeno

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button