FlorenceLazioNieuwsRegio'sRomeStedenToscaneVakantieVenetoVerona

De top 3 hotspots in Italië op Streetview

Ter ere van de 15-jarige verjaardag van Streetview presenteerde Google de Top 3 hotspots in Italië die het meest worden bekeken. Dit zijn de Top 3 hotspots in Italië op Google Street View die ook virtueel een bezoek meer dan waard zijn.

Het Forum Romanum in Rome

De top 3 hotspots in Italië op Streetview

Het Forum Romanum is dus het meest aangeklikt door bezoekers uit de hele wereld. Het ‘marktplein’ was in de oudheid het absolute centrum van Rome waar alles samenkwam. Het Forum was aanvankelijk een open vlakte met moeras maar nadat dat was drooggelegd bloeide het op. Dat was al in de 10e eeuw v.Chr. De honderden jaren daarna kwamen er steeds meer monumentale bouwwerken bij. Uiteindelijk werd het het politieke, religieuze en commerciële centrum van Rome. Ook werd het werd gebruikt voor spelen en ceremonies.

Pas in de middeleeuwen raakte het Forum in verval. De sterk uitgedunde bevolking van Rome had geen geld meer voor onderhoud van de oude gebouwen en de meeste vervielen tot ruïnes.

Het huis van Julia in Verona

Het wereldberoemde balkon van Romeo en Juliette. Een bedevaartsoord voor de liefde.

Giulietta Capuletti is hoofdrolspeelster in de romantische liefdestragedie Romeo en Julia van William Shakespeare. In Verona is een huis waarvan wordt gezegd dat het van de familie Capulet was. Tegenwoordig noemen ze dat Casa di Giulietta en dat is nu een grote toeristische attractie. We durven te stellen dat het balkonnetje het meest gefotografeerde balkon van Italië is. Er staat ook een bronzen standbeeld van Julia waarvan iedereen de borst even moet aanraken want dat brengt gelukt! Vervolgens is er het ritueel om liefdesbriefjes tussen de spleten in de muren te stoppen. Dat zijn er enkele duizenden per jaar, de meeste van Amerikaanse tienermeisjes. Plaatselijke vrijwilligers lezen ze en beantwoorden ze zelfs als het kan! Bekijk de film Letters to Juliet uit 2010 maar eens.

Meer bezienswaardigheden in Verona.

Het Palazzo Pitti in Florence

De top 3 hotspots in Italië op Streetview

Het Palazzo Pitti is een paleis en museum in Florence waar ooit bankier Luca Pitti woonde. Hij kwam uit een zeer rijke en invloedrijke familie. In 1458 was de bouw klaar en daarna kwam het lang in het bezit van de bekende Medici-familie. Later was het nog een soort buitenhuis van Napoleon Bonaparte. Na de eenwording van Italië werd Florence vijf jaar lang de tijdelijke hoofdstad. Toen woonde de Italiaanse koninklijke familie er. Veel van de inrichting die je er nu ziet komt uit die tijd.

Nu is het paleis een museum met werk van bekende Italiaanse kunstschilders als: Titiaan, Rafaël, Caravaggio, Botticelli, Andrea del Sarto, Filippo Lippi, Perugino en Antonio Canova. Maar er hangt ook werk van Van Dyck en Rubens.

In het grote paleis kan je verder nog naar het Zilvermuseum, Kostuummuseum en het Porseleinmuseum. De Boboli-tuinen (UNESCO Werelderfgoed) achter het paleis zijn een andere grote attractie van de stad. Je raakt kortom niet uitgekeken!

Meer Italiaanse hotspots op Streetview

De top 3 hotspots in Italië op Streetview
Spiaggia due sorelle

De virtuele voorpret van Streetview is ook populair aan zee. Zo staat het Due Sorelle-strand bij Sirolo (regio de Marken) hoog genoteerd net als het Tuerredda-strand bij Teulada op Sardinië. Tot slot de laatste tip, het prachtige meer van Carezza bij Nova Levante bij Bolzano in Trentino/Alto Adige. Een van de mooiste plekken in de Dolomieten.   

Lago di Carezza -De 15 mooiste plekken in de Dolomieten
Het Lago di Carezza is populair op Streetview

Dit waren de top 3 hotspots in Italië op Streetview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button