NieuwsRegio'sToscaneUmbriëVakantie

De top 10 best geboekte vakantiehuizen van het jaar

Net als vorig jaar kregen we van Topic Travel weer een nieuwsgierig makende mail met hun Top 10 best geboekte vakantiehuizen van het jaar. Ook nu ging een huis in Frankrijk er weer met de eerste plek vandoor, hoe kan dat nou he?!  Trots waren we toch dat Italië een bronzen plak pakte. Hier de twee huizen die de top10 haalde.

Agriturismo Foiano, Cortona. Waardering: 8,4

Agriturismo Foiano vlakbij cortona Italie best geboekt

Agriturismo Foiano staat op de derde plek en wij zouden er blind boeken. Het ligt namelijk vlakbij Cortona, een van onze favoriete steden in het zuiden van Toscane op de grens met Umbrië. Het is een kleinschalige en gezellige vakantieadres midden in de Chiana-vallei waar veelt te ontdekken valt. Schitterende cultuursteden liggen op korte afstand, het bekende meer van Trasimeno ligt niet te ver en wist je dat er ook een speciale vlakke fietsroute is?

Agriturismo Foiano heeft in totaal 8 appartementen en een mooi zwembad omringd door een gezellige tuin. Helemaal vakantiegevoel krijg je in het speciale bubbelbad!  Alle appartementen hebben een eigen terrasje en dat is zeker niet altijd zo met Agriturismi. Het knusse geheel ademt een vriendelijke sfeer uit en dat komt mede door de sympathieke .eigenaar die er zelf ook woont. Eens in de week bakken heerlijke gratis pizza’s. Boeken.

Appartementen Casa Padre Pio, Assisi Italie best geboekt

Appartementen Casa Padre Pio, Assisi. Waardering: 8.8

Het tweede Italiaanse huis in de Top10 zijn de Appartementen Casa Padre Pio, vlakbij Assisi in Umbrië. Het huis ligt slechts 4 kilometer van wereldberoemde stad die tegenwoordig nog populairder is sinds het aantreden van Paus Franciscus. Immers, heilige Franciscus komt hier vandaan en ligt er begraven. Voor de natuurliefhebbers is het Pad van Sint Franciscus een echte aanrader. Het loopt van Assisi naar Gubbio, dwars door de groene heuvels en langs pittoreske dorpjes en u kunt het te voet, met de fiets, of zelfs te paard afleggen.

Tal van historische steden liggen op minder dan een uur en vaak maar een half uur rijden van de appartementen. Boodschappen, postkantoor, de bank en een keur aan restaurants vindt je in Assisi.

Casa Padre Pio bestaat uit 5 appartementen met sfeervolle balkenplafonds en cottavloeren. Kinderen kunnen lekker in het gemeenschappelijke zwembad spelen. Je hebt een privéterras maar voor de gezelligheid is er ook een gemeenschappelijke ruimte. Er kan gedineerd worden op aanvraag en verder is er Wifi, zijn er fietsen te huur enz.
Boeken.

Wees er wel snel bij met deze huizen boeken want we denken dat ze met name voor het hoogseizoen als de bekende warme broodjes gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button