Italiaanse merenNieuwsToscaneVakantie

De top 10 best geboekte vakantiehuizen

Vlak voor kerst kregen we een nieuwsgierig makende mail van Topic Travel met hun Top 10 best geboekte vakantiehuizen van het jaar. Dat een huis in Frankrijk de lijst aanvoerde was een tegenvaller maar gelukkig pakte Italië toch een bronzen plak.

slaapkamer Casa Monterchi in Toscane
slaapkamer Casa Monterchi in Toscane

Casa Monterchi in Toscane (zie foto boven en rechts), vlakbij Arezzo, was erg populair bij de klanten van de vakantiehuizen specialist en wij begrijpen wel waarom! Een fraai gerestaureerde middeleeuwse toren in de groene heuvels met twee sfeervol ingerichte appartementen van alle gemakken voorzien. Het zwembad nodigt uit om er meteen in te springen!

[divider]

Borgo Franciacorta
Borgo Franciacorta

Borgo Franciacorta, Meer van Iseo

Het tweede Italiaanse huis in de Top10 ligt vlakbij het Iseomeer in het Noord-Italiaanse merengebied. Borgo Franciacorta is de naam en dan snap je als Italië- en wijnliefhebber meteen waarom je dit huis op tijd moet boeken! In de mooi gerestaureerde borgo wordt namelijk de Franciacorta gemaakt, de bekende mousserende kwaliteitswijn uit Italië die met gemak concurreert met de Champagne. Sterker, de Italiaanse bubbelwijnen zijn de Franse al voorbij! Op het terrein is ook een restaurant en een zwembad dus dan kan de vakantie al helemaal niet meer stuk natuurlijk. Heb je geen zin om te rijden dan vlieg je er via het vlakbij gelegen vliegveld van Bergamo zo low-cost naar toe.

Wees er wel snel bij met deze huizen boeken want we denken dat ze met name voor het hoogseizoen als de bekende warme broodjes gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button