Toscane

De streek van het goede leven

De regio met de velden vol zonnebloemen, de grote cypressen, rode daken, het heuvelachtige landschap en de glooiende kust. Dit is Toscane, de meest prachtige streek van Italië met een rijke en historische cultuur. Je vindt er Da Vinci, Michelangelo, Dante, oneindig veel wijnproeverijen, beeldhouwkunst, architectuur en de typische Toscaanse olijfolie.

Dan zijn er nog de 4 grote steden: Pisa, Florence, Siena en Lucca; de stad binnen de muren. Niet voor niets zijn er Toscanen die beweren dat Toscane niet in Italië ligt, maar Italië in Toscane. En deze trots is terecht, Toscane is de perfecte plek om je vakantie door te brengen.

Kamperen in Toscane

Als je op vakantie gaat naar Toscane dan is het een goed idee om te gaan kamperen. Op deze manier beperk je de verplichting om op één plek te blijven en kan je meerdere plaatsen in Toscane gaan ontdekken. Er zijn tal van campings die over heel Toscane verspreid liggen. Er zijn stadcampings, ook wel ´openluchthotels´, deze vind je in Florence en Pisa en zijn vooral bedoeld voor backpackers.

Het tegenovergestelde van kamperen in de stad is kamperen op een agricamping. Je kampeert dan als het ware bij een boer, vaak in een prachtige omgeving met een rustgevende sfeer. Wild kamperen is ook een optie, dit verleent het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan er op uitgaan met de camper, caravan of met een pop up tent. Je kan het type camping aanpassen aan het doel van je verblijf. Naast toer-, tent- of staanplaatsen beschikken de meeste campings ook over huuraccommodaties waar je stacaravans, bungalows of zelfs tenten kan huren.

Toscane 2

Bezienswaardigheden

Je zult je nooit vervelen in Toscane, er is oneindig veel te doen. De meest aantrekkelijke steden zijn Pisa en Florence. Pisa trekt al jaren toeristen door de welbekende scheve toren en Florence is bekend om zijn geschiedenis, kunst, architectuur en cultuur. Er zijn ook veel andere steden die je kan bezoeken. Als je meer van evenementen en festivals houdt is er ook genoeg te doen, vooral in de zomer!

De beroemde Palio in Siena
De beroemde Palio in Siena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button