LazioNieuwsVakantie

De Sabina heuvels; een authentiek stukje Italië vlakbij Rome

Een tijdje geleden ontmoette ik de sprankelende Luciana op de vakantiebeurs waar wij met onze stand van Myvacationhome stonden. Vol enthousiasme vertelde zij over de Sabina regio, slechts 45 minuten van hartje Rome en over haar bijzondere villa. Haar enthousiasme was aanstekelijk en graag gingen we op haar uitnodiging in, om dit onbekende stukje Italië te leren kennen.

Luciana had geen woord te veel gezegd. We genoten van de heerlijke rit door het prachtige heuvellandschap, reden door pittoreske middeleeuwse dorpjes, langs oude olijfboomgaarden, stopten af en toe voor een herder met een kudde schapen en kwamen helemaal onder de indruk van al dit moois aan bij Luciana. Met een grote glimlach stond zij ons al op te wachten; zichtbaar tevreden over ons gekakel hoe prachtig we het allemaal vonden.

myvacationhome-3

Behalve een ontvangst met heerlijke zelfgemaakte lekkernijen, trakteerde zij ons op een prachtig romantisch verhaal over de geschiedenis van de 19e eeuwse villa, ontworpen door een Venetiaans architect speciaal voor zijn geliefde. Veel oude details zijn terug te vinden in de appartementen van de villa. Na de bezichtiging van de appartementen, de Villa Luciana – Cottage Rose, de paardenstallen, de wintertuin en het zwembad kwam als toetje nog het openluchtplatform met adembenemend uitzicht over de vallei en het dorp Selci, waar je twee keer per week mee kan doen met yogalessen.

myvacationhome-4

De volgende ochtend tijdens ons heerlijk biologisch ontbijtje van het landgoed, konden we op het terras van ons appartement nog intens genieten van het prachtige uitzicht. Ja, Luciana had niets teveel gezegd.

Vlak voor vertrek, werden we nog aan vriendin Marisa voorgesteld, die ons meenam naar Villa Marisa. Deze sfeervolle, comfortabele, vrijstaande villa staat vlakbij het plaatsje Selci in de Sabina heuvels. Met de grote tuin, het privé zwembad en het paradijselijke uitzicht een heerlijke vakantieplekje voor 6 personen.

Sabina streek

De Sabina streek, vernoemd naar de Sabijnen, is een verborgen stukje Lazio overschaduwd door haar bekende buren Toscane en Rome.  Nog niet ontdekt  door het massatoerisme en toch zo dichtbij de vele bekende cultuursteden. Deze prachtige heuvelstreek ten noordoosten van Rome heeft nog veel van haar natuurlijke en authentieke karakter behouden; de traditionele manier van leven is diep geworteld in het dagelijkse bestaan.

Behalve Rome zijn ook andere bekende plaatsen op geringe afstand zoals Spoleto, Viterbo, Orvieto, Assisi. Montepulciano en Siena.

Myvacationhome is een kleine organisatie met persoonlijke service als een van de speerpunten. We bieden vooral landelijk gelegen vakantiewoningen, weg van het massatoerisme, zoals agriturismi,  kleinschalige landgoederen en B&B.

myvacationhome-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button