DelicatessenwinkelsNieuwsSmaken

De poort naar Italië is in Zwolle geopend

Gelukkig mag Zwolle zich weer een beetje Italiaans noemen want het was tot voor kort een beetje dun gezaaid wat ons betreft. 23 november opende Nicolien Klein-Schraa de deuren van haar specialiteitenwinkel Piccolini in het historische centrum van Zwolle, direct naast de bekende Sassenpoort.

Bij Piccolini hebben ze  heerlijke Italiaanse delicatessen en overige producten uit Italië. Kaas, worst, olijven, pesto’s, wijn, koffie, olie, salami, gedroogde pasta, vers belegde broodjes, koekjes en chocolade. Te veel op te noemen.

De opening van Piccolini werd op vrijdagavond 22 november verricht door de eigenaren van Restaurant Da Pietro uit Elburg. Deze top-Italiaan kreeg onlangs de publieksprijs bij de verkiezing Italiaans Restaurant van het Jaar (lees ons bericht)

Natuurlijk kan je nu vier keer per jaar ook bij deze winkel een gratis gedrukt exemplaar van Il Giornale halen. Bekijk alle locaties van onze krant via deze link.

Tip voor een dagje Italië in Zwolle

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

Op slechts 200 meter van Piccolini exposeert de Italiaanse kunstenaar Marino Marini, die geldt als een van de invloedrijkste beeldhouwers van de 20ste eeuw. Zijn werk is nog tot 16 maart 2014 te zien in Museum De Fundatie. En dat Museum is al een bezienswaardigheid op zich. Bovenop het klassieke gebouw met statige zuilen ligt namelijk een gigantisch ei! Een internationaal vermaarde constructie.

Piccolini, Koestraat 46, Zwolle. Facebook
Museum de Fundatie: Blijmarkt 20, Zwolle, www.museumdefundatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button