Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

De olympische ontwerpen van Armani, Gucci en Prada

Je zag tijdens de opening van de spelen en uiteraard tijdens de huldigingen de Italiaanse olympische ploeg in stijlvolle Armani outfits. Armani voegde als detail aan de binnenkant van de jasjes de tekst van het Italiaanse volkslied toe. Handig voor sporters die tijdens de huldiging overmand door emoties de woorden even kwijt zijn als de vlag omhoog gaat. De sporters zien er in ieder geval weer gelikt uit, hoorden we ook Mart Smeets tijdens de wegrace voor de wielermannen nog zeggen.

Overigens droeg ook Prada een olympisch steentje bij met het ontwerp van de kleding van de Italiaanse zeilers. Het merk zet flink in op de zeilsport. Prada is ook actief als grote sponsor van de America’s Cup, een prestigieuze zeilrace.

Gucci stond deze keer even aan de zijlijn maar associeert zich net zo graag met de Olympische Spelen. Het mode-imperium introduceerde een olympische lijn bestaande uit schoenen, tassen, horloges en iPad hoezen. Op de items staat de skyline van Londen afgebeeld (foto linksboven, klik op lees meer voor de foto’s).

Olympisch sporthorloge van Gucci
Olympisch sporthorloge van Gucci


Armani kleding voor het Italiaans Olympisch team
Armani kleding voor het Italiaans olympisch team
Pradapakken voor het Italiaanse zeilteam
De eerste schetsen van de Pradapakken voor het zeilteam zagen er wat ons betreft wat spannender uit dan het eindresultaat.

De olympische ontwerpen van Armani Gucci en Prada

De olympische ontwerpen van Armani Gucci en Prada

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button