Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

De nieuwe supercar van Lamborghini is de Huracán

Lamborghini presenteerde vandaag op internet de adembenemende opvolger van de legendarische Gallardo. Op de autosalon in Genève volgende week zal het nieuwe model, de Huracán, voor het eerst te zien zijn voor het grote publiek. Vandaag zette de Italiaanse autobouwer een promotiefilm op haar site.

De vakpers omschreef deze nieuwe dolle stier als de beste ‘Lambo’ ooit, “een nieuw dodelijk wapen in de supercaroorlog”. Klanten zien de Huracán ook helemaal zitten. Lamborghini heeft al 700 orders binnen van mensen die tijdens een wereldtournee voor genodigden even aan de auto mochten ruiken. Vorige week was de auto in Het Koopmanshuis in Leusden voor de Nederlandse klanten. De eerste kopers kunnen nog voor de start van de zomer rijden.

De naam Huracán komt uit het Spaanse stierenvechten, net als alle andere modelnamen van het illustere merk dat vorig jaar zijn 50e verjaardag vierde. Huracán was een beroemde en zeer moedige stier die vocht in 1879.

nieuwe lamborghini2

De prestaties van het nieuwe model zijn vergelijkbaar met de McLaren MP4-12C en de Ferrari 458.  Het instapmodel kost € 262.398. De topsnelheid is 325 km/u. In 3,2 seconden zit je op de 100, binnen 10 seconden op de 200. ‘Onder de kap’ zitten geen stieren maar wel 610 paardenkrachten.

Op dinsdag 4 maart om 8.00 uur wordt de Huracan officieel onthuld op de Autosalon van Genève door Lamborghini’s President en CEO Stephan Winkelmann. Dat is zoals u al vermoedde een Duitser, Lamborghini is al een tijdje onderdeel van Volkswagen, maar hij groeide op Italië en woont er al zijn hele leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button