Kunst, film, muziekMuziekNieuws

De mooiste liedjes van Marco Mengoni

23 oktober treedt de in Italië immens populaire zanger Marco Mengoni op in Amsterdam. We vroegen de Nederlandse fans naar zijn mooiste liedjes. Dit werd de top 10!

Gaat Marco Mengoni (25 december 1988) eindelijk eens het stokje overnemen van de bij ons nog steeds populaire Eros en Zucchero? Na het goede voorbeeld van Måneskin, hopen we dat een nieuwe lichting Italiaanse artiesten z’n weg vindt naar het publiek in de Lage Landen. Matteo Bocelli zou zich daarbij ook kunnen aansluiten.

Tien jaar geleden geleden scoorde Mengoni een minihitje in Nederland dat het tot de 69e plek in de top100 schopte. Met het nummer L’essenziale won hij het Sanremo songfestival en dat bracht hem in 2013 ook naar het Eurovisiesongfestival. De echt grote bekendheid van nu dankt hij aan het Europese liedjesfestijn van dit jaar. Daar vertolkte hij Due Vite en kwam ermee tot een vierde plaats. Eerder won hij met dit lied het Sanremo festival.

De mooiste liedjes van Marco Mengoni

Een paar weken geleden mochten we kaartjes verloten voor het concert van Marco in Amsterdam. We vroegen aan onze lezers wat hun favoriete song van Mengoni is. Due Vite was de onbetwiste nummer één. Veel lezers van Italiaanse afkomst lieten weten dat het nummer hun raakt omdat ze voor hun gevoel ook twee levens in twee landen leven, met Nederland en Italië in één hart. Verder hoorden we veel heerlijke vakantieherinneringen op de klanten van Marco, vaak vol romantiek.

L’Essenziale is ook populair. Met dit nummer uit 2013 brak Marco echt door. No stress staat op nummer drie bij onze lezers en volgers. Ontspannen vakanties, dansen in het maanlicht op No Stress. Veel mensen vergeten het hun leven niet meer.

  1. Due Vite
  2. L’Essenziale
  3. No stress
  4. Ma stasera
  5. Un’Altra Storia
  6. Pazza Musica
  7. Bellissimo
  8. Mi Fidero
  9. Guerriero
  10. La Casa Azul

De top 10 van Marco Mengoni op Spotify

Uit nieuwsgierigheid keken we ook nog even naar de top 10 van Marco op Spotify. Daar zagen we dezelfde nummer één, alleen op twee en drie nummers die de Nederlandse fans niet noemden. Ti Ho Voluto Bene Veramente komt uit 2015 en is 56 miljoen keer gestreamd. Venere e Marte is van twee jaar geleden (2021) en 50 miljoen keer beluisterd. Mi Fidero werd door de Nederlandse fans maar een paar keer genoemd maar is op Spotify erg populair. No stress is in Nederland een favoriet maar op Spotify duidelijk minder populair.

NummerAantal streams (miljoen)
1Due Vite82
2Ti Ho Voluto Bene Veramente56
3Venere e Marte50
4Mi Fidero49
5Ma stasera46
6Guerriero41
7L’Essenziale33
8Pazza Musica29
9No stress22
10Un altra storia1
De mooiste liedjes van Marco Mengoni

De mooiste liedjes van Marco Mengoni

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button