NieuwsSmakenWijn

De moeder aller wijngidsen is weer uit met de beste Italiaanse wijn!

Ieder jaar in oktober presenteert uitgever Gambero Rosso de moeder aller Italiaanse wijngidsen, de Vini d’Italia. Deze gids geeft geen sterren maar glaasjes aan de wijn. Drie, oftewel Tre Bicchieri, is net als met de bekende sterren de top. Wij presenteren u de complete lijst met alle topwijnen uit Italië zoals gemeld in de gids van 2016.

Ga met dit lijstje dus meteen in gesprek met uw plaatselijke slijter (of webwinkel) over zijn assortiment! Veel wijnen zijn namelijk niet in Nederland te koop en bedenk wel dat de echte top van de top begint bij enkele tientallen euro’s per fles oplopend tot ver boven de honderd.

Vini d’Italia 2016

De gids werd in 1988 voor het eerst uitgebracht. Deze 29e editie geeft een overzicht van maar liefst 2.400 producenten en 22.000 wijnen. Daarvan zijn er 421 met drie glazen, de Tre Bicchieri, beoordeeld. Erg interessant vinden wij het lijstje met betaalbare toppers. Daarop staan tot onze grote vreugde wel 111 wijnen die niet meer kosten dan 15 euro, in Italië wel te verstaan. Het lijstje voor 2016 staat binnenkort op onze site maar hier alvast de koopjes van 2015.

Toscane wijnwalhalla

Toscane staat fier aan kop met het aantal wijnen dat tre bicchieri kreeg, de beroemde wijnregio Piemonte volgt op korte afstand. Het aantal topwijnen uit Zuid Italië groeit gelukkig ook, deze wijnen die vaak nog relatief onbekend zijn hebben vaak een interessant prijskaartje. Wijngoeroe Hein Sas gaf ons tijdens de Italiaanse wijnvakdag al eens een paar kennerstips (lees meer)

Bekijk hier de complete lijst Tre Bicchieri 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button