FilmKunst, film, muziekNieuws

De Man uit Rome; Nederlandse film met Italiaanse tint

Vanaf vandaag draait de Nederlandse film De Man uit Rome met een Italiaanse hoofdrolspeler. Het is een origineel verhaal dat de Katholieke cultuur in Nederland en Italië verbeeldt, in het decor van de hedendaagse tijd.

Nepnieuws is niet alleen van deze tijd schreven wij eerder. Schaar er gerust ook de mythes en legendes onder die de Italiaanse geschiedenis geschreven (lees ons verhaal). Geloof in wonderen is nooit verdwenen, vooral niet bij religieuzen. De film De Man uit Rome speelt in op dit thema, met de sceptische Italiaanse priester Filippo (37). Het Vaticaan stuurt hem naar een Limburgs grensdorpje om een vermeend wonder te onderzoeken. Een video van een huilend Mariabeeld ging viral en Filippo, wereldwijd berucht om het ontkrachten van vermeende wonderen, is vastbesloten om het beeld te ontmaskeren.

Hij stuit echter op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester én als mens onderuithalen…

De Man uit Rome; Nederlandse film met Italiaanse tint
De Man uit Rome; Nederlandse film met Italiaanse tint

Internationale cast

De cast van deze Nederlandse film is een internationaal gezelschap met Nederlanders, Duitsers, Belgen en natuurlijk, de Italiaan. Die wordt gespeeld door Michele Riondino (44, Taranto, Puglia) die al aardig wat films op zijn naam heeft staan. De meeste bekendheid kreeg hij echter in de TV-serie The Young Montalbano. Afwisselend wordt er Nederlands, Italiaanse en (gebrekkig) Engels gesproken door de hoofdrolspelers.

De kritische kijker van De Volkskrant had drie van vijf sterren voor de film over. Maar als we zijn recensie lezen denken wij dat dat alleen was omdat drieënhalf ster niet mogelijk is. Een leuke film dus die prima past in de paastijd.

De Man uit Rome; Nederlandse film met Italiaanse tint

Bekijk de trailer van De Man uit Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button