NieuwsSmaken

De lekkerste supermarkt lasagne uit de test

Het AD heeft een lange testtraditie van haring en oliebollen alleen zorgde dat voor zoveel ophef dat het zich nu op andere populaire gerechten richt. Wij letten dan natuurlijk op de Italiaanse klassiekers. Zo lazen we met veel interesse het oordeel van het smaakpanel over de beste pizza uit de supermarkt. Nu was het de beurt aan de ovenschotel Lasagne (en niet Lasanja!). Dit is de lekkerste supermarkt lasagne uit de test.

We beginnen maar even met het voorstellen van de jury want dat bepaald uiteindelijk toch ook de waarde die we aan dit testoordeel moeten geven. Gelukkig is er in ieder geval één geboren Italiaan bij en dat is Enrico Cioccolini, eigenaar van restaurant Il Pozzo aan de Utrechtse Oude Gracht. Verder ken je Vanja van der Leeden die vorig jaar het hippe kookboek Italiëpop uitbracht. Brenda Hoff van kookblog Brenda Kookt is voor keukenprinsen en prinsessen zeker geen onbekende en de 17-jarige blogger Sepp van Dijk (@a_twisted_chef) trekt ook al een schare (150.000!) volgers op de socials. Alle vier laten ze van tevoren weten zelf nooit lasagne uit de supermarkt te eten. De enkeling die het ooit een keer proefde was snel genezen. Helemaal onbevooroordeeld begonnen ze de test dus niet.

Getest werd de lasagne bolognese, waarbij de enige Italiaan in het gezelschap terecht opmerkt dat die net als met de spaghetti eigenlijk met ragu-saus hoort. Daarin zit nauwelijks tomaat. Maar tegen deze geschiedvervalsing valt niet meer op te boksen vult hij al snel aan. Het testpanel keek kritisch naar de saus en dan vooral naar de verhouding tomatensaus en de béchamel. Als die niet goed is wordt het een vieze prut.

Jumbo de beste

Net als bij supermarktpizza’s gooit de Jumbo ook met de lasagne hoge ogen. De testers vinden dat deze er met kop en schouders bovenuit steekt. Het gaat dan trouwens om de gewone variant want de gootgrutter heeft meerdere lasagne in het schap. De lagen pasta, de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de eenvoud worden geroemd. Misschien wel het mooiste compliment dat Jumbo kan krijgen komt van Enrico Cioccolini. Die verklaarde dat deze lasagne dicht in de buurt komt van die van de echte Italiaan.

Albert Heijn, Aldi en Lidl vielen niet in de smaak. Terwijl de laatste er onlangs nog wel met de pasta in Italië bijna met de hoofdprijs vandoor ging.

De resultaten

De lekkerste supermarkt lasagne uit de test
De winnaar van de test
MerkCijferInhoudPrijs
JUMBO lasagne bolognese7,5400 g2,49
Wahid Lasagne bolognese (oa. AH, Dirk, Dekamarkt)7400 g4,39
PLUS  lasagne bolognese6,5400 g2,74
JUMBO Verse Maaltijd lasagne bolognese6450 g5,99
Daily Chef Lasagne bolognese (oa. Dirk, Hoogvliet, Dekamarkt, Vomar, Spar, Coop)5400 g2,4
ALBERT HEIJN Lasagne bolognese5-400 g2,49
LIDL Chef Select Lasagne bolognese4,5400 g2,49
ALDI Mama Mancini Lasagne bolognese4,5400 g2,49
Marqt Lasagne bolognese (EkoPlaza)4450 g8,99
De lekkerste supermarkt lasagne uit de test

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button