Kunst & CultuurMuziekNieuws

De kerst van San Marco

Amersfoort en Amsterdam beleven dit jaar een Venetiaanse kerst. Het Nieuw Bach Ensemble, onder leiding van Krijn Koetsveld, brengt vespers van Monteverdi in de Joriskerk in Amersfoort op  13 december en Waalse kerk in Amsterdam op 14 december. Deze bijzondere concerten zullen beide kerken doen veranderen in de Basiliek van San Marco!

Vespermuziek
Rond 1600 had de liturgische muziek twee gezichten: het ene streng en formeel, onder lichte dwang van de kerk en het andere nieuw en gewaagd, omdat de kerkelijk overheid ver genoeg weg was en de creatieve wil groot. Zo ook in Venetië, waar Claudio Monteverdi alles aangreep om prachtige muziek te schrijven.

Deze beroemde Italiaanse componist schreef zijn vespermuziek – een hoogtepunt in de muziekgeschiedenis – heel bewust voor de prachtige akoestiek van de Basiliek van San Marco in Venetië. De ruimte die deze muziek verder draagt dan je voor mogelijk houdt, maakt het tot een magische gewaarwording. Ook de Joriskerk en Waalse kerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek.

Kaarten € 27,50 (voorverkoop € 22,50)
Meer informatie: www.nieuwbachensemble.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button