Italië en maatschappijNieuwsStile ItalianoVakantie

De Italiaanse schoolvakanties in 2021

Klik direct door naar de Italiaanse schoolvakanties in 2022.

De start van de zomervakantie voor Italiaanse scholen verschilt per regio. De meeste beginnen in de tweede week van juni, van 5 tot en met 10 juni 2021. Alleen in de omgeving van Bolzano mogen de kinderen pas 16 juni vakantie vieren.

In de meest regio’s gaan de kinderen op maandag 13 september weer naar school. Daarmee zijn het samen met de Turkse, Portugese en Letse, de langste vakanties van Europa. Wij hebben in Nederland samen met het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland met zes weken juist de kortste zomervakantie van Europa.

Bedenk wel dat de Italiaanse kinderen tussendoor veel minder vakantie hebben en ze moeten vaak ook zaterdag (ochtend) naar school.
Veel ouders sturen de kids in juni op een lang zomerkamp. Ze verblijven ook vaak op de vaste camping van opa en oma. Papa en mama komen dan in het weekend langs. In augustus ligt het land nagenoeg plat. De meeste Italianen met een baan gaan in deze maand op vakantie.

In de zuidelijke regio’s duurt de zomervakantie vaak nog een weekje langer. In de autonome regio Zuid-Tirol is een autonome regio en daar zijn ze juist korter dan in de meeste andere regio’s. Voor kinderen in Bolzano begint de zomervakantie een week later en is een week eerder afgelopen. 6 september gaan de kinderen daar weer naar school.

Herfstvakantie en kerstvakantie in Italië

Aan herfstvakantie doen ze in Italië niet. Wel is 1 november nog een nationale feestdag waarop iedereen vrij is. Dan is het Ognissanti, Allerheiligen. De kerstvakantie 2021-2022 begint voor de meeste kinderen op 23 december. Afhankelijk van de regio eindigt deze op 5 of 9 januari 2022.

Paasvakantie en krokusvakantie in Italië

De paasvakantie is meestal van 1 tot en met 6 april 2021. In een aantal regio’s hebben de kinderen in de periode 13-17 februari ook nog een paar dagen vrij in verband met carnaval.

De Italiaanse schoolvakanties in 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button