De Italiaanse schoolvakanties in 2021

De start van de zomervakantie voor Italiaanse scholen verschilt per regio. De meeste beginnen in de tweede week van juni, van 5 tot en met 10 juni 2021. Alleen in de omgeving van Bolzano mogen de kinderen pas 16 juni vakantie vieren.

De vakanties duren tot half september. Daarmee zijn het samen met de Turkse, Portugese en Letse, de langste vakanties van Europa. Wij hebben in Nederland samen met het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland met zes weken juist de kortste zomervakantie van Europa.

Bedenk wel dat de Italiaanse kinderen tussendoor veel minder vakantie hebben en ze moeten vaak ook zaterdag (ochtend) naar school.
Veel ouders sturen de kids in juni op een lang zomerkamp. Ze verblijven ook vaak op de vaste camping van opa en oma. Papa en mama komen dan in het weekend langs. In augustus ligt het land nagenoeg plat. De meeste Italianen met een baan gaan in deze maand op vakantie.

Paasvakantie en krokusvakantie in Italië

De paasvakantie is meestal van 1 tot en met 6 april 2021. In een aantal regio’s hebben de kinderen in de periode 13-17 februari ook nog een paar dagen vrij in verband met carnaval.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*