NieuwsTrouwen in italië

De Italiaanse roots van Lady gaga

Deze week meldde diverse media dat Lady Gaga van plan zou zijn om in Italië te gaan trouwen.  De wereldster, wiens echte naam Stefani Joanne Angelina Germanotta luidt, zou haar gehele voorlopige schoonfamilie gevraagd hebben, om direct na haar optreden in Milaan naar Venetië te komen. Samen met haar vriend, de 31-jarige Taylor Kinney, gaan ze kerken in Venetië bekijken voor de plechtigheid, aldus de bronnen. Misschien kan ze dan de Pasta-jurk van Mary Borsato dragen!

Net als die andere superster Madonna (Madonna Louise Ciccone), heeft ook Gaga Italiaanse wortels. Haar vader, Joseph Germanotta, komt uit het dorp Naso, halverwege Cefalù en Messina, op Sicilië. De passie van Gaga voor Italië en Sicilië bleek uit een interview dat ze begin dit jaar gaf voor het Spaanse Radio Ibiza. Daarin vertelde ze dat haar kind door kunstmatige inseminatie zou moeten worden verwekt, en dat de vader haar Siciliaanse genen moest delen. Dat wordt dan nu wel een probleem want haar huidige vriend groeide op in Neffsville, in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Beroemde Ital-Amerikanen

Gaga en Madonna zijn niet de enige wereldberoemde namen uit de Amerikaanse entertainmentwereld met een Italiaanse afkomst. Tussen 1876 en 1924 emigreerden vierenhalf miljoen Italianen naar Amerika. Het land had zelf toen maar veertien miljoen inwoners. Uit deze grote groep en de mensen die in de jaren daarna aankwamen zijn bekende namen voortgekomen. Uit de lange lijst noemen we de zangers Frank Sinatra, Frank Zappa en Gwen Stefani, de acteurs; Danny De Vito, Leonardo di Caprio, Robert de Niro, Al Pacino,Tony Danza, en de regisseurs Francis Ford Coppola en Quentin Tarantino. Zelfs Paris Hilton schijnt Italiaans bloed te hebben.

Beroemde Amerikanen van Italiaanse afkomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button