FilmKunst, film, muziekNieuws

De Italiaanse film Princess is vanaf 4 mei te zien

De bijzondere Italiaanse film Princess is vanaf 4 mei te zien. De hoofdrolspeelster speelt haar eigen, waargebeurde verhaal. Als 19-jarige immigrante verdiende ze haar geld met tippelen in de pijnboombossen rondom Rome. Princess is een pittige maar ook ontroerende en innemende film, tegen het decor van de harde realiteit.

Je kent het fenomeen vast, de Afrikaanse dames langs de uitvalswegen van de grote Italiaanse steden. Deze film laat hun kant van het verhaal zien. Princess is een 19-jarige Nigeriaanse immigrante die zichzelf dagelijks verkoopt in het bos tussen Rome en Ostia. Het bos kent ze op haar duimpje. Continu dealt ze met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze een man paddenstoelen plukken en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg.

Waar gebeurd

Glory Kevin speelt de hoofdrol van Princess en weet dus waar ze over praat. Op zoek naar een beter leven vertrok ze als 19-jarige naar Europa. Haar asielaanvraag werd geweigerd en zo belandde ze zoals zovelen op straat, illegaal.

De film was dé verrassing van het filmfestival in Venetië vorig jaar. De recensenten loofden het authentieke acteerwerk. Andere rollen worden ook gespeeld door dames die in het dagelijks leven hetzelfde doormaken. Verder prezen ze de luchtigheid, het ritme en het verhaal.

In deze theaters draait Princess vanaf 4 mei 2023

Almere, Corrosia Theater
Amersfoort, Lieve Vrouw
Amsterdam, De Balie
Amsterdam, EYE
Amsterdam, FilmHallen
Amsterdam, Het Ketelhuis
Arnhem, Focus Filmtheater
Den Bosch, De Verkadefabriek
Den Haag, Filmhuis Den Haag
Deventer, MIMIK
Groningen, ForumImages
Leeuwarden, Slieker Film
Maastricht, Filmtheater Lumière
Middelburg, Cinema Middelburg
Nijmegen, LUX
Rotterdam, LantarenVenster
Utrecht, Louis Hartlooper Complex

De Italiaanse film Princess is vanaf 4 mei te zien
De Italiaanse film Princess is vanaf 4 mei te zien
De Italiaanse film Princess is vanaf 4 mei te zien
De Italiaanse film Princess is vanaf 4 mei te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button