De markenNieuwsRegio'sVakantie

De Italiaanse droom…

In het begin was er het licht – het licht van deze prachtige en unieke, origineelste en meest Italiaanse regio van heel Italië: Le Marche. Een B&B in de Marken. De Italiaanse droom…

Gelegen in het oostelijke deel van de Italiaanse laars, aan de stranden van de Adriatische zee, recht tegenover Kroatië, biedt Le Marche heel Italië in één regio. De provincie Pesaro-Urbino, verdeeld in vijf provincies, is de meest noordelijke provincie van Le Marche. Ze is direct verbonden met Emilia-Romagna met zijn bekende badplaatsen als Rimini, Ravenna & Co.

Het kleine dorpje Cartoceto

En hier, omgeven door zachte heuvels, olijfbomen, wijngaarden en historische monumenten, omlijst door de Adriatische zee aan de ene kant en de bergen van de Apennijnen aan de andere kant, ligt het kleine dorpje Cartoceto.

Een dorp dat de Italiaanse charme van de jaren vijftig heeft behouden, waar de mensen nog zijn zoals we het allemaal willen en zoals we het alleen nog uit de films kennen – rechtdoor, vriendelijk, onvervalst – en vooral waar moeder natuur nog steeds regeert en gerespecteerd wordt en waar de mensen nog steeds mee en van leven.

De enige echte DOP-olijfolie van Le Marche

Het dorp staat bekend om zijn prestigieuze olijfolie, die sinds de 12e eeuw wordt geproduceerd door vijf olijfmolens in het dorp. Het is de enige echte DOP-olijfolie van Le Marche. Daarnaast vindt u in Cartoceto een van de beste geitenkaasmakers van heel Italië. Ook de beroemde Formaggio di fossa, een schapenkaas die 100 dagen in kleistenen grotten heeft gerijpt komt hier vandaan. Het culinaire portfolio wordt gecompleteerd door de prachtige wijnen uit Cartoceto. Ze worden geproduceerd door kleine en door familie gerunde boerderijen van de druivensoorten Sangiovese en het inheemse ras Bianchello.

Villa Cartoceto

In het hart van al deze lekkernijen en geneugten ligt Villa Cartoceto. Een huis gebouwd in het jaar 1683, waarin vier gastenkamers zijn gecreëerd voor gasten die het echte Italië willen ontdekken en beleven volgens de B&B-formule. Zonder grote luxe, maar met rustige ontspanning, eerlijkheid, echte gastvrijheid, beste kwaliteit van alle producten en diensten en een heerlijke gezellige sfeer.
Geen platte tv-schermen en op afstand bedienbare verlichting maar daarvoor in de plaats wel de beste bedden, matrassen en beddengoed, warmte en een eersteklas ontbijt met een prachtig uitzicht over het amfitheater van de olijfbomen.

Gastvrijheid

Villa Cartoceto is eigendom van en wordt geleid door Eva-Maria Walch en Axel Bach, een Oostenrijks-Duits echtpaar, internationale professionals op het gebied van gastvrijheid. Ze verwezenlijkten hun droom om in Italië te wonen en sinds 2002 lieve mensen te ontvangen en te verwennen. De luxe is, dat er geen luxe is!

Om het aanbod van het dorp Cartoceto compleet te maken, creëerden de twee een culinair pareltje waarmee ze gasten van heinde en verre verwennen voor het diner, in een unieke ambiance. Het diner is van donderdag tot en met zondag. De luxe is, dat er geen luxe is!

Osteria del Cardinale

De Osteria del Cardinale, in de keuken geleid door Eva-Maria, biedt een iets ‘andere’ Marchiaanse keuken. Verrijkt met prachtige en creatieve combinaties van lichte en intense gerechten, trakteren ze je op een echte smaakvolle ervaring. De eigen biologische groente- en fruittuin vormt de basis voor een rijke diversiteit aan seizoensproducten. De nabijgelegen Adriatische zee staat garant voor de dagelijkse vangst van hoogwaardige vis. Een hartverwarmende en professionele bediening is de kers op de taart die de ervaring bij Osteria del Cardinale compleet maakt.

In de zomerperiode zorgt een heerlijke buitenruimte in het voetgangersgebied voor de Italiaanse flair, waar iedere Italiëliefhebber van droomt. Meer Italië kan niet! Cartoceto is dé place to be – buiten de gebaande paden!
Osteria del Cardinale – www.osteriadelcardinale.com – Telefoon: +39-380-2025920

Bereikbaarheid en boeken

Cartoceto is bereikbaar via de internationale luchthavens van Ancona (55 km), Rimini (60 km) of Bologna (160 km).

Axel Bach en Eva-Maria Walch, Bed & Breakfast Villa Cartoceto

B&B in de Marken de Italiaanse droom
B&B in de Marken de Italiaanse droom
B&B in de Marken de Italiaanse droom
B&B in de Marken de Italiaanse droom

B&B in de Marken de Italiaanse droom

B&B in de Marken de Italiaanse droom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button