NieuwsVakantie

De hond mee op vakantie naar Italië. Hoe gaat dat?

We houden van onze huisdieren en velen van ons nemen ze het liefst mee op vakantie om samen te genieten van, bijvoorbeeld, de oneindige natuur in Umbrië, Italië. Maar de hond mee op vakantie naar Italië. Hoe gaat dat?

Een huisdier meenemen op vakantie is een stuk makkelijker dan vroeger. We nemen even met je door waar je aan moet denken.

Wat zijn de regels om je hond mee te nemen naar Italië?

Hier volgen een aantal invoerregels en douaneverplichtingen op een rijtje:

 • Iedere Europese hond die de grens over gaat, heeft een Europees paspoort nodig, identificatie door middel van een chip is een vereiste.
 • Daarnaast moet je hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). De dierenarts moet duidelijk vermelden in het paspoort tot wanneer de vaccinatie geldig is, om misverstanden te voorkomen.
 • De hond mag de eerste drie weken na de inenting Italië niet in.
 • Denk er ook aan dat in Italië een muilkorf verplicht is, ook al zie je niet veel gemuilkorfde honden op straat. Neem de muilkorf zeker mee. In principe moeten ze altijd in het openbaar vervoer op en dat geldt ook voor veerboten.
De hond mee op vakantie naar Italië. Hoe gaat dat?

Vakantiehuizen en appartementen waar honden welkom zijn

Als je van plan bent naar het prachtige Umbrië te reizen en je zoekt een hondvriendelijke villa of appartement dan ben je bij Villa in Umbria aan het goede adres. Op de website vindt je huizen en appartementen waar honden welkom zijn.

Waar moet je aan denken?

 • Mag de hond binnen verblijven of moet de hond buiten in een kennel slapen?
 • Zijn er extra kosten voor de hond? De borg en de eind schoonmaak kunnen daardoor verschillen.
 • Is de tuin omheind?
 • Indien de eigenaren ook op terrein wonen, hebben zij ook huisdieren?
 • Wat zijn de regels voor het meenemen van een hond? De meeste eigenaren vragen u bijvoorbeeld nooit de hond alleen achter te laten in het appartement.
De hond mee op vakantie naar Italië. Hoe gaat dat?

Wat moet je doen om te zorgen dat je hond welkom is?

 • Altijd het huis netjes houden, geef de hond buiten te eten, en niet op de terra cotta tegels die heel moeilijk schoon te maken zijn.
 • Zorg ervoor dat uw hond geen schade of irritatie aanricht bij andere gasten, sommige kinderen en volwassenen zijn bang voor honden.
 • Uw hond niet in het zwembad laten springen.
 • Niet de hond op de bedden of sofa’s toelaten, er kunnen hondenharen achterblijven.
 • Als uw hond angstig is nooit alleen laten.
 • Laat uw hond nooit alleen in de auto achter, het kan erg warm zijn in Umbrië

De hond mee op vakantie naar Italië. Hoe gaat dat? Waar moet je extra op letten?

Truffels: Er zijn gebieden waar truffel gezocht wordt, en het kan zijn dat gif voor de honden wordt neergelegd. Vraag het eventueel aan de eigenaar voordat u in de omgeving wilt gaan wandelen.
Jachtseizoen: In september begint het jachtseizoen, dat kan gevaarlijk zijn als uw hond los loopt. Te allen tijde is het verstandiger uw hond aan de lijn te houden, dan zal uw hond ook niet snel iets eten van de grond.
Halsband, warmte en teken: Als laatste advies, geef uw hond een halsband met naam en telefoonnummer, en zorg ervoor dat er schaduwrijke plekken zijn waar de hond kan schuilen. Genoeg drinkwater is belangrijk, en koop druppels of een Scalibor tekenband.

Het is een waslijst maar het is altijd beter goed voorbereid met je hond op vakantie te gaan. Je hebt dan samen met de hond een ontspannen vakantie in elkaars gezelschap.

Villa in Umbria

Saskia van villainumbria.com helpt je graag als je op zoek bent naar een droomhuis of huisje in Umbrië, met of zonder hond. Benvenuti in bella Italia!

Lees ook: 

Meer informatie over honden op vakantie kan je vinden op deze site.
Reddingshonden in Italië.
Italiaanse hondenrassen.
Hond ruikt Corona.

Een reactie

 1. Ook bij ons in de mooie onbekende wijnstreek Oltrepo Pavese, 50km ten zuiden van Milaan, kun je met je honden (ja, meervoud) terecht. Heel veel hondenliefhebbers gingen u voor, soms met wel vijf harige viervoeters! Onze bed en breakfast heet zelfs Villa I Due Padroni, de villa van de twee baasjes, omdat wij de baasjes van onze Italiaanse dame Joia zijn. Kijk gerust eens op onze site http://www.duepadroni.it en wie weet tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button