Nieuws

De herrijzenis van het Italiaanse motormerk MV Agusta op National Geografic

Italianen en motorfietsen, ze zijn er gek op zoals u vast wel eens heeft ervaren. Lees in dat kader eens ons verhaal over de in 2011 zo tragisch verongelukte Marco (‘Supersic’) Simoncelli.

In Italie kunnen ze niet alleen snel op de motor rijden maar ze ook bouwen. Merken als Ducati, Aprilia , Vespa/Piaggio zijn wereldberoemd. Helaas zijn er ook veel merken verdwenen of overgenomen. Zo kocht Audi in april dit jaar Ducati op.

MV Agusta uit Varese is ook zo’n legendarisch Italiaans motormerk dat in 1943 door Graaf Domenico Agusta werd opgericht. Het bedrijf had het de laatste jaren niet makkelijk maar zet nu al zijn kaarten op de MV Agusta F3, een lichte driecilinder motorfiets. Net als bij veel Italiaanse auto’s ziet de motor er geweldig uit, hij won al eens de prijs voor het mooiste model.

Het programma “Megafactories” van National Geografic volgde het familiebedrijf in de strijd om het voorbestaan van het merk en de introductie van de revolutionaire F3. Het gewaagde model is essentieel voor de toekomst het bedrijf. “Megafactories” laat de ontwerpfase zien, productie in de fabriek en volgt het management.

Geavanceerde technologie, perfect design, getalenteerd personeel, extreem oog voor detail en kwaliteit stonden aan de basis voor de creatie van deze supermotor,  ‘ Made in Italy’!

De aflevering mag je dus niet missen. Gelukkig wordt hij de komende dagen zes keer uitgezonden. Het uitzendschema:

  • 19 juli 03.00 uur
  • 19 juli 21.00 uur
  • 19 juli 23.00 uur
  • 20 juli 10.00 uur
  • 20 juli 17.00 uur
  • 21 juli 20.00 uur

Meer over Italië op de motor.

Italianen zijn dol op motorracen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button