Kunst, film, muziek

De glamour, kleuren en geuren van La Dolce Vita

Vakantie is de tijd van boeken lezen. Maar dan wel over Italië als het even kan! Onze tip is La Superba dat de Libris Literatuurprijs ontving. Een andere suggestie die we vandaag ontvingen is Terug naar Rome van Nicky Pellegrino.

We hebben het zelf nog niet gelezen maar volgens de uitgever is het een heerlijk verhaal vol muziek, liefde en de Italiaanse keuken in het Rome ten tijde van La Dolce Vita. Kom maar op dan!

Het boek gaat over Mario Lanza, de ster van het witte doek die naar Rome komt. Voor de jonge Serafina, die met haar twee zusjes en hun moeder een krappe flat deelt, is de filmster de belichaming van het La Dolce Vita-gevoel dat heel Rome in de jaren vijftig in zijn greep heeft. Als ze in Lanza’s wereld belandt, met feesten waar de champagne stroomt als water en waar een jurk meer kost dan zij in een jaar verdient, wordt Serafina meegesleept in een wervelwind van glamour. Maar hoe dichter ze bij haar droom komt, hoe minder ze nog past in het leven dat ze achterlaat.

[divider][divider]

Nicky Pellegrino
Nicky Pellegrino

Als ze verliefd wordt, gaan geluk en wanhoop hand in hand. Uiteindelijk staat Serafina voor een onmogelijke keuze: in welke wereld wil ze leven?

‘Een mooie roman die je zal raken, en die soms je hart zal breken. Vol liefde, verlangen en vriendschap’ – Telegraph

Nicky Pellegrino is een Engelse met Italiaanse roots. Ze haalt haar inspiratie uit de vele zomers die zij sinds haar jeugd in Italië doorbrengt. Eerder verschenen van haar onder andere Bella Italia, Villa Rosa en Olijven met oregano.

Bestel het boek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button