NieuwsRegio'sToscaneVakantie

De gasten van Casa di Beau

31 augustus begint het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens. De opnames van Casa di Beau waren in het mooie Toscane in Italië. Welke gasten hij ontvangt wordt ons steeds meer duidelijk.

Casa di Beau is het derde seizoen in een succesvolle reeks waarin iedere aflevering twee bekende Nederlanders te gast zijn. Ze komen bij Beau op bezoek in een prachtig huis op de mooiste plekjes van Italië. Tijdens de eerste promo’s zagen we al een paar gasten in beeld en tijdens de talkshow Umberto onthulde Beau nog meer van wat we mogen verwachten.

De eerste uitzending op 31 augustus

In de eerste uitzending zijn Kees van der Spek en Ellen ten Damme te gast. Van der Spek kennen we natuurlijk als journalist en Tv-presentator die met het programma Oplichters Aangepakt altijd hoge kijkcijfers scoort. De veelzijdige van Damme (55) is vooral bekend vanwege haar muzikale talent en theaterproducties maar ze speelde ook diverse rollen in Tv-series en films.
Beau vertelde bij Umberto dat Kees erg openhartig was en dat hem dat emotioneerde. Toen Ellen vervolgens ging zingen stroomden de waterlanders over de wangen.

Typhoon en Sylvia Geersen op 7 september

Rapper Typhoon en realityster Sylvia Geersen zijn twee andere bekende Nederlanders die in het gigantische huis, zeg maar gerust kasteel van Beau op bezoek komen. Je ziet ze in de uitzending van 7 september. Beau verklapt alvast dat het tijdens deze gesprekken veel over het geloof ging, wat voor deze twee gasten een belangrijke rol in het leven vormt. Typhoon (Glenn de Randamie) maakte al veel mee in zijn leven. In het programma vertelt hij openhartig over zijn burn-out. Sylvia laat weten dat ze baalt dat mensen haar onderschatten en haar niet altijd serieus nemen.

Holly Mae Brood en Sinan Can op 14 september

Holly Mae Brood is officieel ‘dochter van’, maar niet biologisch. Brood is momenteel te zien in de datingshow Love Island op streamingdienst Videoland, die ze samen met Viktor Verhulst presenteert. We kunnen je ook alvast verklappen dat ze volgend jaar te zien is in de film Tegendraads, die gaat over de zogenaamde Spaghettirellen in Almelo in de jaren zestig van de vorige eeuw. De rellen kwamen voort uit spanningen tussen jonge Italiaanse gastarbeiders en de lokale bevolking. Brood speelt een van de hoofdrollen samen met de Italiaanse acteur Mehdi Meskar uit Calabrië.

Documentairemaker Can vertelt in Casa di Beau over de reizen die hij voor zijn werk maakt. In een interview met de Stentor sprak hij afgelopen zomer over de mensen die hij tijdens zijn reizen ontmoet en die zich volgens hem vaak verzetten tegen gewetenloosheid, onrecht en onmenselijkheid. “Het zijn echte helden. Ik reis met liefde af, zodat hun verhalen duizenden kilometers verderop in huiskamers terechtkomen.”

Saskia Noort en Thomas Dekker op 21 september

Schrijfster Saskia Noort en ex-profwielrenner Thomas Dekker hebben op het eerste oog weinig gemeen maar ook Dekker is schrijver. Hij bracht een aantal bestsellers uit over zijn wielerleven, dat pieken en dalen kende. Noort is al twintig jaar succesvol als auteur van thrillers als Terug naar de kust en De eetclub, meerdere van haar boeken zijn verfilmd. In een van de promo’s zagen we Beau al een stukje fietsen met Dekker door de Toscaanse heuvels. De presentator omschreef wielrennen ooit als iets meditatiefs: “De wind in je haren en het leven dat aan je voorbij glijdt.”

Davina Michelle en Edwin Evers op 28 september

In de aflevering van 28 september komen radio-dj en drummer Edwin Evers en zangeres Davina Michelle (Michelle Davina Hoogendoorn) naar de prachtige ‘agriturismo’ in Toscane. De twee gasten vinden elkaar natuurlijk in hun liefde voor muziek. Ze komen elkaar geregeld tegen op festivals.

Michelle brak in 2018 door bij het grote publiek met haar deelname aan Beste zangers. Evers is al sinds de jaren 90 een begrip in radioland en kent alle ins en outs van roem als geen ander

André Hazes en Linda Hakeboom op 5 oktober

Regisseuse en presentatrice Linda Hakeboom kwam samen met zanger André Hazes Jr. naar de villa van Beau. Deze uitzending is te zien op 5 oktober. Dit verrassende duo heeft geen enkele moeite om zich bloot te geven voor de camera. Over zowel Hakeboom als Hazes kwamen documentaires over hun leven uit. Ze schuwden daarbij harde realiteit van hun leven niet. Hazes sprak al eens over zijn verslavingsproblematiek. Hakeboom legde haar borstkankerbehandeling en revalidatieproces vast in de documentairereeks Linda’s Kankerverhaal.

12 oktober: Angela Schijf en Jaap Reesema

De zanger en de actrice worstelden allebei met hun lichaam en mentale klachten dien ten gevolge. Reesema kampte lang met overgewicht, waardoor hij weinig zelfvertrouwen had en daar moeilijk iets aan kon doen. Angela Schijf vertelde niet lang geleden dat je jarenlang kampte met een eetstoornis die haar leven beheerste. Op sociale media deelt ze nu haar advies voor mensen die met een soortgelijke aandoening

Voortborduren op Lago en Isola di Beau

De ontspannen setting in een zonnig buitenland doet denken aan Villa Felderhof. Net als dat programma, trokken ook de eerste twee seizoenen van Lago di Beau aan het Comomeer en Isola di Beau op Sardinië veel kijkers. Met Casa di Beau borduurt RTL4 voort op de succesvolle formule en krijgen wij als kijkers prachtige plaatjes van het Toscaanse landschap te zien.

De villa waar Casa di Beau is opgenomen

Net als tijdens Lago di Beau en Isola di Beau gingen we weer op zoek naar het huis waar het programma is opgenomen. De zoektocht viel niet mee maar we zijn er achter! Lees meer.

Nu donderdag

De eerste twee seizoenen waren op zondagavond te zien. Dit nieuwe seizoen staat wekelijks op de donderdag om 20:30 uur in de planning. Er zijn zeven afleveringen. Zet naast 31 augustus dus ook 7, 14, 21, 28 september en 5 en 12 oktober in je agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button