Italiaanse modeMilaanNieuwsStedenStile Italiano

De duurste straat van Italië is de Via Montenapoleone in Milaan

Kerstshoppen doen we natuurlijk in Italië, bij voorkeur in Milaan. Koopjes zijn daar alleen niet overal te vinden. In ieder geval niet op de Via Monte Napoleone want dat is de op vijf na duurste straat ter wereld volgens de lijst Main Streets Across the World van het internationale vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield.

De Via Monte Napoleone is de enige Italiaanse straat op de lijst. De huurprijs per vierkante meter bedraagt € 7.500,- per jaar. En nog staan de huurders in de rij, er is een wachtlijst minimaal een jaar. Een teken dat de wereldwijde markt voor ‘high-end luxe’ nog steeds groeit. 80% van de klanten (die dus wel kopen) van de straat komt uit het buitenland.

De Via Monte Napoleone staat op de lijst net achter nummer één; Causeway Bay in Hong Kong, Fifth Avenue in New York, de Champs-Elysees in Parijs en New Bond street in London.

De modewijk in Milaan

De Via Monte Napoleone is onderdeel van het Quadrilatero della Moda (lees meer)dé modewijk bij uitstek waar Italiaanse en internationale ontwerpers hun winkels en hoofdkantoor hebben.  In de driehoek Via Manzoni, Via Sant’Andrea en Via della Spiga vindt u niet alleen de winkels van de bekendste modeontwerpers, maar ook enkele ateliers. Die zijn in de regel overigens verboden gebied. Hoewel de meeste bezoekers vooral kijken en niet kopen willen liefhebbers zelfs hun laatste spaarcenten hier spenderen. Thuiskomen met een echte Valentino, Armani, Gucci, Versace of D&G, wie wil dat nou niet? Met een nepper loop je immers het risico op een boete, zo schreven we eerder op deze site.

De winkel van Prada op de Via Montenapoleone
De winkel van Prada op de Via Montenapoleone
Natuurlijk is ook Versace present
Natuurlijk is ook Versace present

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button