CampaniëNieuwsVakantie

De Cilento is de groene tong van Zuid Italië

We lieten u recent al een paar keer weten dat Zuid-Italië absoluut de moeite van het ontdekken waard is. Een van de streken die maar weinig Nederlanders kennen is de Cilento, net onder Napels. Groninger en kunstschilder Ger Eikendal verpandde zijn hart aan dit gebied, kocht er samen met zijn vrouw Carmen een huis en was voordat hij het wist reisondernemer en makelaar. Il Giornale sprak hem over zijn liefde voor dit zo authentieke stukje Italië.

“Italië heeft ons altijd bijzonder getrokken. Na meer dan dertig jaar onze vakantie in Scario (Cilento) te hebben doorgebracht, hebben wij in 2001 een jarenlange droom gerealiseerd: een eigen huis in Zuid-Italië. Casa Valle delle Querce is een oud gerestaureerd huis aan de rand van het middeleeuwse bergdorp San Giovanni a Piro. De aankoop van Valle delle Querce bleek een zodanig goede beslissing te zijn geweest, dat wij in 2006 ons tweede huis, Valle degli Olivi, hebben laten bouwen, even buiten het dorpje Roccagloriosa”

Eén van de mooiste kusten van Italië

De huizen van Ger en zijn vrouw Carmen liggen in het Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano, dat is een van de grootste Nationale parken van Europa en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn authenticiteit en de schitterende natuur.

Heerlijke streekgerechten in de Cilento
Heerlijke streekgerechten in de Cilento

De Cilento wordt wel de groene tong van Italië genoemd. Dankzij de vele rivieren is het er, ook in de zomer, altijd groen. De meer dan 100 kilometer lange kust heeft schitterende zandstranden en idyllische baaitjes. Het is ook een van de schoonste gebieden van Europa vanwege het ontbreken van industrie. Een fantastisch gebied dus voor strandliefhebbers en wandelaars, die overigens wel hun eigen weg moeten vinden over de eeuwenoude paadjes. Keurige rode markeringen zijn er niet, dit is de Mezzogiorno!

Dwars door de betoverende natuur in de Cilento
Dwars door de betoverende natuur in de Cilento

Eikendal wil het gebied helpen met het toerisme: “Omdat de verhuur van ons eigen huis gedurende het gehele jaar bijzonder goed verliep, vroegen Italiaanse vrienden ons of wij ook hún accommodaties aan Nederlanders zouden willen verhuren. Zo ontstond Il Cilento vakantiewoningen.

ger-en-carmen sud italia
Ger, Carmen en dochter Lea Eikendal

We ons als doel gesteld het toerisme op verantwoorde wijze te helpen ontwikkelen. Onze verhuur activiteiten zijn kleinschalig en wij kennen de accommodaties en de eigenaren persoonlijk. We hebben B&B, agiturismi en kleinschalige hotels in ons pakket”.

De ambities van het Groningse echtpaar gingen verder. Eikendal: “In 2011 besloten wij ons territorium uit te breiden met Napels & omgeving, Sorrento & Amalfikust, Basilicata en Sicilië. Zo ontstond: Sud Italia: de specialist voor authentieke vakantieverblijven in Zuid-Italië”

“Vervolgens vroegen sommige gasten ons: “Het is hier zo mooi, weet jij hier iets te koop”? En voor we het wisten waren we makelaar met Il Cilento Property Solutions op ons visitekaartje! Ons aanbod bestaat uit: nog te restaureren antieke woningen, reeds geheel gerestaureerde woningen, gerealiseerde nieuwbouw en nog te realiseren nieuwbouw”

Dankzij steeds meer low-cost vluchten op Rome en Napels is de Cilento beter bereikbaar dan ooit. Dat geldt overigens ook in financieel opzicht. De prijzen liggen lager dan in Noord- en Midden Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button