NieuwsSmakenWijn

De 500 beste Italiaanse wijnen: Tre Bicchieri 2024!

De moeder der Italiaanse wijngidsen is weer uit, het is alweer de 37e editie. Ieder jaar in oktober presenteert uitgever Gambero Rosso de Vini d’Italia met Italiaanse topwijnen. Deze gids geeft glaasjes aan de wijn. Drie, oftewel Tre Bicchieri, is net als met de bekende sterren de top. Hier de complete lijst met de 500 beste Italiaanse wijnen, speciale vermeldingen en, heel belangrijk, de beste koop!

Vraag eens aan je plaatselijke slijter of je favoriete webwinkel welke van de Italiaanse toppers ze in het assortiment hebben. Veel wijnen zijn niet in Nederland of België te koop. Realiseer je ook dat een flesje absolute topwijn begint bij enkele tientallen euro’s per fles, oplopend tot ver boven de honderd.

De nieuwe gids van 2024

Blaren op de lippen moeten de 70 proevers hebben gekregen. Maar liefst 50.000 flessen hebben ze gekeurd. Daarvan kregen er 498 de hoogste onderscheiding en er zijn nog 1.800 runners-up die de drie glaasjes net niet haalden. Een interessante ontwikkeling is dat tegenwoordig 35% van alle topwijnen biologisch is. Dit jaar hebben de proevers ook wijnen uit het Italiaans sprekende kanton Ticino in Zwitserland en wijnen uit Slovenië geproefd. Maar die laten we op deze site maar even voor wat ze zijn.

Italiaanse Wijngids 2024

Ieder jaar deelt de uitgever ook speciale onderscheidingen uit. Dit zijn de uitschieters van 2024.

Rode wijn van het jaar

Flessen met dit etiket zijn collectorsitems

De rode wijn van het jaar is de Barolo Vigna Rionda Ester Canale Rosso uit het jaar 2019 van Davide Rosso Hij komt zoals je misschien al begreep uit de Langhe streek in de regio Piemonte. De wijn scoorde een volle 10, uitmuntend dus, 100 van de 100 te behalen punten. Het is dan ook niet zomaar een wijn uit zomaar een wijnstreek. Het stukje grond waarop de druiven groeien is maar 0,8 hectare. De wijnstokken zijn meer dan 70 jaar oud en echt veel druiven geven ze niet maar wel van superieure kwaliteit. Davide Rosso plukt alles met de hand en ook tijdens de verwerking daarna komt bijna geen machine te pas. Het leidt tot een vloeibaar meesterwerk.

De kenners spreken over een elegante wijn met tonen van bloemen, donker zoet fruit, balsamico en een zijdezachte tannines. Een beetje tijd heeft de wijn wel nodig en het is geen prijsknaller, dat moge duidelijk zijn. Het bedrijf bottelt maar een heel klein aantal flessen en die zijn al uitverkocht. Liefhebbers betaalden er rond de 400 euro voor.

Witte wijn van het jaar

De witte wijn van het jaar komt uit de regio Friuli in het Oosten van Italië. Collio Chardonnay Riserva 2018 is de naam, gemaakt door Marko Primosic. Gambero Rosso is niet de enige die lyrisch is over deze wijnmaker, ook het online magazine Winesurf kroonde al een wijn van Primosic tot beste Italiaanse witte wijn. Het bedrijf wordt geleid door de broers Marko en Boris, zonen van de oprichter die er in 1956 mee begon. Mede door z’n complexiteit en diepgang kreeg de Riserva Chardonnay 98 van de 100 punten. Een uitzonderlijke kwaliteit. Deze wijn kan je ook rustig even laten liggen in je kelder. Over 15 jaar is hij nog steeds lekker.

Mousserende wijn van het jaar

De 500 beste Italiaanse wijnen

De prijs voor de bruisende (bollicine) wijn van het jaar gaat naar de Franciacorta Nature 2016 van Gatti. Deze wijn wordt net onder het Iseomeer gemaakt van Chardonnay met een vleugje Pinot Noir. In tegenstelling tot de populaire en een stuk goedkopere Prosecco, gebeurt het gisten op de fles. Dat duurt een stuk langer maar hierdoor krijg je wel een heel fijn bubbeltje dat over je tong danst. Enrico Gatti heeft twintig hectare tot zijn beschikking tussen de glooiende heuvels, verdeeld over verschillende percelen. Zijn stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. Website van Gatti via deze link.

Lees meer over deze ‘Italiaanse champagne’.

Rosé van het jaar

De 500 beste Italiaanse wijnen

De Cerasuolo d’Abruzzo Tauma uit 2022 van Giuliano Pettinella uit de regio Abruzzo is de Rosé van het jaar. In Italië vinden de kenners de Cerasuolo een wijn van de toekomst. Hij wordt gemaakt van de Montepulciano druif die veel in deze regio wordt gebruikt. Uiteraard niet de verwarren met de wijn uit het stadje Montepulciano in Toscane. Giuliano is eigenlijk advocaat maar wijn maken was een droom die uitkwam. Een stukje van maar een halve hectare heeft hij in de gemeente Tocco da Casauria. Zijn vrij oude wijnstokken (45 jaar) kijken uit op zee. Ook in de leuke vakantieplaats Silvi Marina heeft hij nog een perceeltje. Giuliano doet alles puur natuur en slowwww. Een superieure wijn is het resultaat.

Deze wijn vinden we voor ‘slechts’ 27 euro de fles online. De rode wijnen van Pettinella zijn een stuk duurder. Let in dit kader ook op de Cerasuolo d’Abruzzo Giusi uit 2022 van Tenuta Terraviva. Die heeft ook drie sterren maar kost niet meer dan 15 euro de fles!

Opkomende wijnproducent

Tenuta Ceri ligt in Carmignano, Toscane

Tenuta Ceri ligt in Carmignano even ten noordoosten van Florence, vlakbij Prato. De eigenaar komt dan ook uit deze plaats die vooral bekend staat om het textiel. Luca Ceri is echter een bekende architect in de stad. Zoals bij wel meer succesvolle Italianen, komt vroeg of laat de onweerstaanbare behoefte op om wijn te maken. Zo ook bij Ceri. Hij kocht een landgoed een kilometer of 10 buiten de stad en ging samen met zoonlief aan de slag. Het project is nog lang niet af maar het eerste resultaat is veelbelovend. De proevers van Gambero Rosso roemen de Carmignano Arrendevole Riserva van 2020. Ook de Carmignano Rigoccioli uit 2021 is al fantastisch van smaak vinden ze. Reden genoeg om Luca Ceri te tippen als wijnmaker waar we nog veel van gaan horen in de toekomst.

Wijnmaker van het Jaar

Marinella Camerani (r) met dochter Federica die ook wijn maakt voor het bedrijf

Wijnboerinnen zijn er niet heel veel maar Marinella Camerani is er wel eentje en een topper. Ze maakt wijn in de Valpolicella streek bij Verona. De prestigieuze titel Wijnmaker van het jaar mag ze dit jaar met trots dragen. Haar landgoed Corte Sant’Alda is gelegen in Mezzane di Sotto (VR), een klein half uurtje van het centrum van Verona. Marinella kijkt niet op van een prijs meer of minder. Haar wijnen kregen al talrijke onderscheidingen. Ze begon in 1983 en besloot heel ambachtelijk en biologisch te produceren. Inmiddels vervult ze een voortrekkersrol in de regio en maakt ze in totaal 80.000 flessen van verschillende DOC-wijnen. De biologische Amarone wordt het hoogst gewaardeerd. Bekijk de website.

Duurzaamheidsprijs

Wijnboer Terre Margaritelli organiseert gezellige zomeravonddiners in de wijngaard

Terre Margaritelli wordt door Gambero Rosso geprezen voor de duurzaamheid waarmee men produceert en in de maatschappij staat. Fernando Margaritelli begon in 1960 op zijn 60e het bedrijf als bezigheidstherapie voor zijn pensioen. De opbrengst was in principe alleen voor familie en vrienden bedoeld.

Zijn zoon Dario zag 40 jaar later meer mogelijkheden en ging uitbreiden, geheel biologisch met Terre Margaritelliop de fles. Interessant is de diepgaande studie die de familie maakte van het eikenhout van de vaten en de invloed op de wijn. Na lang onderzoek gebruikt het bedrijf eikenhout uit het Bertrange-bos in Franse Bourgogne. Margaritelli teelt Trebbiano en Grechetto druiven voor de witte en Sangiovese en Canaiolo voor de rode wijnen.

Duurzaamheid zit in de vezels van het bedrijf en dan kijken ze niet alleen naar de wijnproductie maar bijvoorbeeld ook naar leveranciers van materialen en de energieopwekking. In 2020 ontving het bedrijf de zogenaamde Equalitas-certificering. Een streng Italiaans keurmerk dat de ecologische, sociale en economische duurzaamheid van wijnhuizen beoordeeld.

Het bedrijf is gelegen tussen Perugia en Assisi in de regio Umbrië. Je kan een bezoekje brengen en bijvoorbeeld een gezellig diner in de wijngaard boeken. Website.

Beste Koop

De 500 beste Italiaanse wijnen

Een topwijn voor een lage prijs is de Mandrolisai Rosso Fradiles van het jaar 2021 van wijnmaker Fradiles uit Atzara op Sardinië. De gids noemt dit een onvergetelijke rode wijn van oude wijnstokken die maar weinig opbrengen. De betaalbare prijs van zo’n 15 euro per fles is dan ook opmerkelijk. De druiven van Fradiles groeien 700 meter boven de zeespiegel. De lange, droge zomers met veel zon en een groot verschil tussen dag en nacht, creëren de ideale omstandigheden voor een rijke smaak.

Na lang zoeken vinden we deze wijn alleen te koop op Italiaanse sites voor 15 euro. Een koopje.

Producent van het jaar

De 500 beste Italiaanse wijnen
Bij Umani Ronchi vlakbij Ancona kan je een prachtige rondleiding en proeverij beleven

De Producent van het Jaar is Umani Ronchi. Ze zitten in Osimo vlakbij Ancona in de regio De Marken. Wijnkenners denken dan meteen aan de fameuze rode wijn van de Conero berg. De familie Bernetti begon als klein wijnboertje in 1957, nu zijn ze één van de grote namen in Italië. Het bedrijf wordt geprezen om het commerciële gevoel dat nogal eens ontbreekt bij de hardwerkende boeren. Hierdoor verkoopt het nu miljoenen flessen over de hele wereld. Die komen van 240 hectare aan wijngaarden in De Marken en Abruzzen. Men richt zich nu vooral op de verkoop en laat de productie aan anderen over.

Bezoek de prachtige moderne winkel met wijnkelder eens in Osimo als je in de buurt bent. Je kan er een leuke proeverij boeken. Op de site kan je wijn bestellen, maar de familie beheert ook een mooi hotel in Ancona en een B&B vlakbij de wijngaarden.

De 500 beste Italiaanse wijnen: Tre Bicchieri 2024

En dit is ‘m dan, de grote lijst met bijna 500 (498) topwijnen.

   
AbruzzoAbruzzo Pecorino Bianchi Grilli per la Testa 2021Torre dei Beati
AbruzzoAbruzzo Pecorino Sup. La Canaglia 2022Fontefico
AbruzzoCerasuolo d’Abruzzo Giusi 2022Tenuta Terraviva
AbruzzoCerasuolo d’Abruzzo Tauma 2022Giuliano Pettinella
AbruzzoCerasuolo d’Abruzzo Villa Gemma 2022Masciarelli
AbruzzoFrontone Pecorino 2020Cataldi Madonna
AbruzzoLupaia Trebbiano Spontaneo 2022Castorani
AbruzzoMontepulciano d’Abruzzo Becco Reale 2019VignaMadre – Famiglia Di Carlo
AbruzzoMontepulciano d’Abruzzo Campo Affamato 2020Inalto Vini D’Altura
AbruzzoMontepulciano D’Abruzzo Ris. 2019Contesa
AbruzzoMontepulciano d’Abruzzo Terre dei Vestini Bellovedere Ris. 2020La Valentina
AbruzzoTrebbiano d’Abruzzo 2019Valentini
AbruzzoTrebbiano d’Abruzzo 2021Amorotti
AbruzzoTrebbiano d’Abruzzo Fosso Cancelli 2020Ciavolich
AbruzzoTrebbiano d’Abruzzo Vign. di Popoli 2020Valle Reale
AbruzzoTullum Pecorino Bio 2022Feudo Antico
Alto AdigeChardonnay Kreuzweg Family Reserve 2019Castelfeder
Alto AdigeChardonnay V. Au Ris. 2019Tiefenbrunner
Alto AdigeGewürztraminer Auratus 2022Tenuta Ritterhof
Alto AdigeGewürztraminer Brenntal Ris. 2021Cantina Kurtatsch
Alto AdigeGewürztraminer Nussbaumer 2021Cantina Tramin
Alto AdigeLago di Caldaro Cl. Sup. Quintessenz 2022Cantina Kaltern
Alto AdigeLagrein Ris. 2020Untermoserhof – Georg Ramoser
Alto AdigeLagrein Taber Ris. 2021Cantina Bozen
Alto AdigeMerlot Nussleiten Ris. 2019Castel Sallegg
Alto AdigePinot Bianco Sanct Valentin 2021Cantina Produttori San Michele Appiano
Alto AdigePinot Bianco Sirmian 2021Nals Margreid
Alto AdigePinot Grigio Giatl Ris. 2020Peter Zemmer
Alto AdigePinot Nero Aton Ris. 2018Elena Walch
Alto AdigePinot Nero Trattmann Ris. 2020Cantina Girlan
Alto AdigeSanta Maddalena Cl. 2022Pfannenstielhof – Johannes Pfeifer
Alto AdigeSauvignon Lafóa 2021Cantina Colterenzio
Alto AdigeSauvignon Renaissance Ris. 2020Gump Hof – Markus Prackwieser
Alto AdigeSpumante Brut M. Cl. Athesis 2020Kettmeir
Alto AdigeTerlano Pinot Bianco Abtei Muri Ris. 2020Cantina Convento Muri-Gries
Alto AdigeTerlano Pinot Bianco Vorberg Ris. 2020Cantina Terlano
Alto AdigeVal Venosta Riesling V. Windbichel 2021Tenuta Unterortl – Castel Juval
Alto AdigeValle Isarco Grüner Veltliner Praepositus 2021Abbazia di Novacella
Alto AdigeValle Isarco Kerner Aristos 2022Cantina Produttori Valle Isarco
Alto AdigeValle Isarco Sylvaner R 2021Köfererhof – Günther Kerschbaumer
BasilicataAglianico del Vulture Calice 2021Donato D’Angelo di Filomena Ruppi
BasilicataAglianico del Vulture Il Repertorio 2021Cantine del Notaio
BasilicataAglianico del Vulture Nocte 2019Terra dei Re
BasilicataAglianico del Vulture Sup. Serpara 2017Re Manfredi
BasilicataAglianico del Vulture Titolo 2021Elena Fucci
CalabriëBenvenuto Orange Zibibbo 2022Cantine Benvenuto
CalabriëCirò Rosso Cl. Sup. Duca Sanfelice Ris. 2021Librandi
CalabriëGreco 2022Antonella Lombardo
CalabriëGrisara Pecorello 2022Roberto Ceraudo
CampaniëCampi Flegrei Piedirosso 2020Contrada Salandra
CampaniëCampi Flegrei Piedirosso Colle Rotondella 2022Cantine Astroni
CampaniëCilento Rosso Dellemore 2020Casebianche
CampaniëCosta d’Amalfi Ravello Bianco Selva delle Monache 2022Ettore Sammarco
CampaniëFalanghina del Sannio Guardia Sanframondi Vignasuprema 2021Aia dei Colombi
CampaniëFalanghina del Sannio Identitas 2022Cantina di Solopaca
CampaniëFalanghina del Sannio Janare Senete 2022La Guardiense – Janare
CampaniëFalanghina del Sannio Svelato 2022Terre Stregate
CampaniëFalanghina del Sannio Taburno V. T. Libero 2019Fontanavecchia
CampaniëFiano 2021Pietracupa
CampaniëFiano di Avellino 2022Di Meo
CampaniëFiano di Avellino Alimata 2021Villa Raiano
CampaniëFiano di Avellino Le Grade 2022Vinosia
CampaniëFiano di Avellino Pietramara Et. Bianca Ris. 2020I Favati
CampaniëFiano di Avellino Tognano Ris. 2020Rocca del Principe
CampaniëGreco di Tufo Cutizzi 2022Feudi di San Gregorio
CampaniëGreco di Tufo Daltavilla 2022Villa Matilde Avallone
CampaniëGreco di Tufo Oikos Ris. 2021Fonzone
CampaniëGreco di Tufo Puddinghe 2022Sanpaolo – Claudio Quarta Vignaiolo
CampaniëPian di Stio 2022San Salvatore 1988
CampaniëTaurasi Quattro Cerri 2019Masseria Della Porta
CampaniëTaurasi Ris. 2019Donnachiara
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. Ambrosia Ris. 2020Vignamato
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. Franz Ris. 2020Tenuta di Frà
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. Lauro Ris. 2020Poderi Mattioli
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. Qudì Ris. 2019Roberto Venturi
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. Rincrocca Ris. 2020La Staffa
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. V. Il Cantico della Figura Ris. 2020Andrea Felici
De MarkenCastelli di Jesi Verdicchio Cl. Villa Bucci Ris. 2020Bucci
De MarkenConero Sassi Neri Ris. 2019Fattoria Le Terrazze
De MarkenFalerio Pecorino Maree 2022Madonnabruna
De MarkenIl San Lorenzo Bianco 2009Fattoria San Lorenzo
De MarkenOffida Pecorino 2022Tenuta Santori
De MarkenOffida Pecorino Artemisia 2022Tenuta Spinelli
De MarkenRosso Piceno Sup. 2020Numa
De MarkenRosso Piceno Sup. Morellone 2019Le Caniette
De MarkenRosso Piceno Sup. Roggio del Filare 2020Velenosi
De MarkenSipario 2019Pantaleone
De MarkenVerdicchio dei Castelli di Jesi Cl. Sup. V. V. Historical 2018Umani Ronchi
De MarkenVerdicchio dei Castelli di Jesi Cl. Sup. Vign. di Tobia 2021Col di Corte
De MarkenVerdicchio dei Castelli di Jesi Cl.Sup. Vign. del Balluccio 2021Tenuta dell’Ugolino
De MarkenVerdicchio di Matelica Cambrugiano Ris. 2020Belisario
De MarkenVerdicchio di Matelica Collestefano 2022Collestefano
De MarkenVerdicchio di Matelica Petrara 2022Borgo Paglianetto
De MarkenVerdicchio di Matelica Vign. Fogliano 2020Bisci
Emilia RomagnaIl Pigro Dosaggio Zero M.Cl. 2020Cantine Romagnoli
Emilia RomagnaLambrusco di Sorbara Brut In Purezza Silvia Zucchi 2022Zucchi
Emilia RomagnaLambrusco di Sorbara Brut Rosé del Cristo M. Cl. 2020Cavicchioli
Emilia RomagnaLambrusco di Sorbara Brut Rosé M. Cl. 2018Cantina della Volta
Emilia RomagnaLambrusco di Sorbara Leclisse 2022Alberto Paltrinieri
Emilia RomagnaLambrusco Grasparossa di Castelvetro Vini del Re 2022Cantina Sociale Settecani
Emilia RomagnaLambrusco Salamino di Santa Croce Dedicato ad Alfredo MolinariCantina di Carpi e Sorbara
Emilia RomagnaReggiano Lambrusco Concerto 2022Ermete Medici & Figli
Emilia RomagnaRomagna Albana Secco Codronchio 2021Fattoria Monticino Rosso
Emilia RomagnaRomagna Albana Secco Vitalba 2022Tre Monti
Emilia RomagnaRomagna Sangiovese Marzeno Sup. Poggio Vicchio 2021Fattoria Zerbina
Emilia RomagnaRomagna Sangiovese Modigliana Tramazo 2020Mutiliana
Emilia RomagnaRomagna Sangiovese Modigliana V. Beccaccia 2021Villa Papiano
Emilia RomagnaRomagna Sangiovese Predappio Le Lucciole Ris. 2020Chiara Condello
Emilia RomagnaRomagna Sangiovese Sup. Sole Rosso Ris. 2020Enio Ottaviani
Friuli Venezia GiuliaCarso Malvasia Dileo 2022Castelvecchio
Friuli Venezia GiuliaCollio Bianco Broy 2021Eugenio Collavini
Friuli Venezia GiuliaCollio Bianco Col Disôre 2020Russiz Superiore
Friuli Venezia GiuliaCollio Bianco Fosarin 2021Ronco dei Tassi
Friuli Venezia GiuliaCollio Bianco Luna di Ponca 2020Tenuta Borgo Conventi
Friuli Venezia GiuliaCollio Chardonnay Ris. 2018Primosic
Friuli Venezia GiuliaCollio Friulano 2022Schiopetto
Friuli Venezia GiuliaCollio Malvasia 2022Doro Princic
Friuli Venezia GiuliaCollio Pinot Bianco Santarosa 2021Castello di Spessa
Friuli Venezia GiuliaCollio Sauvignon 2022Tiare – Roberto Snidarcig
Friuli Venezia GiuliaDesiderium I Ferretti 2021Tenuta Luisa
Friuli Venezia GiuliaEclisse 2021La Roncaia
Friuli Venezia GiuliaFCO Bianco Myò I Fiori di Leonie 2020Zorzettig
Friuli Venezia GiuliaFCO Bianco Pomèdes 2021Roberto Scubla
Friuli Venezia GiuliaFCO Biancosesto 2021Tunella
Friuli Venezia GiuliaFCO Friulano 2022Torre Rosazza
Friuli Venezia GiuliaFCO Friulano V. 50 Anni 2021Le Vigne di Zamò
Friuli Venezia GiuliaFCO Schioppettino 2019Vigna Petrussa
Friuli Venezia GiuliaFriuli Isonzo Pinot Grigio Gris 2021Lis Neris
Friuli Venezia GiuliaFriuli Isonzo Sauvignon Vieris 2021Vie di Romans
Friuli Venezia GiuliaFriuli Pinot Bianco 2022Le Monde
Friuli Venezia GiuliaMalvasia 2020Skerk
Friuli Venezia GiuliaRosazzo Terre Alte 2020Livio Felluga
Friuli Venezia GiuliaVintage Tunina 2021Jermann
Friuli Venezia GiuliaVitovska V. Collection 2016Zidarich
LazioArs Magna Viognier 2021Ômina Romana
LazioBiancolella di Ponza 2022Antiche Cantine Migliaccio
LazioCalanchi di Vaiano 2021Paolo e Noemia d’Amico
LazioCesanese del Piglio Sup. Hernicus 2021Antonello Coletti Conti
LazioCesanese di Olevano Romano Sup. Silene 2021Damiano Ciolli
LazioFiorano Rosso 2018Tenuta di Fiorano
LazioHabemus 2021San Giovenale
LazioMontiano 2020Famiglia Cotarella – Falesco
LazioPoggio Triale 2021Tenuta La Pazzaglia
LazioRadix Bellone 2019Casale del Giglio
LazioRoma Rosso Ris. 2020Poggio Le Volpi
LigurieCinque Terre Sciacchetrà 2020Cheo
LigurieColli di Luni Vermentino Lunae Et. Nera 2022Cantine Lunae Bosoni
LigurieColli di Luni Vermentino Sarticola 2022La Baia del Sole – Federici
LigurieColli di Luni Vermentino Sup. Boceda 2022Zangani
LigurieColline di Levanto Vermentino Luccicante 2022Cà du Ferrà
LigurieRossese di Dolceacqua Posaú 2021Maccario Dringenberg
LombardijeCapriano del Colle Fausto 2022Lazzari
LombardijeFarfalla Noir Collection Extra Brut M. Cl. Cave Privée 2016Ballabio
LombardijeFranciacorta Brut Millè Ris. 2012Muratori
LombardijeFranciacorta Dosage Zéro Annamaria Clementi Ris. 2014Ca’del Bosco
LombardijeFranciacorta Dosaggio Zero Bagnadore Ris. 2016Barone Pizzini
LombardijeFranciacorta Dosaggio Zero Francesco Battista Ris. 2013I Barisei
LombardijeFranciacorta Dosaggio Zero Ris. 20161701
LombardijeFranciacorta Dosaggio Zero Riserva 33 2015Ferghettina
LombardijeFranciacorta Extra Brut 2018Ricci Curbastro
LombardijeFranciacorta Extra Brut Boschedòr 2018Bosio
LombardijeFranciacorta Nature 2016Enrico Gatti
LombardijeFranciacorta Nature 61 2016Guido Berlucchi & C.
LombardijeFranciacorta Rosé Brut 2018Bellavista
LombardijeFranciacorta Rosé Pas Dosé Parosé Riedizione 2023 2007Mosnel
LombardijeLugana Sup. Madonna della Scoperta 2022Perla del Garda
LombardijeOP Buttafuoco Storico V. Solenga 2019Fiamberti
LombardijeOP Cruasé Roccapietra 2017Scuropasso – Roccapietra
LombardijeOP M. Cl. Pinot Nero Brut 1870 Cuvèe Storica 2019Giorgi
LombardijeOP M. Cl. Pinot Nero Pas Dosé Riva Rinetti 2018Calatroni
LombardijeOP Riesling Campo della Fojada Ris. 2019Tenuta Travaglino
LombardijePinot Nero dell’Oltrepò Pavese Tavernetto 2020Conte Vistarino
LombardijeRGC Valtènesi Chiaretto Antitesi 2022Giovanni Avanzi
LombardijeRGC Valtènesi Chiaretto Lettera C 2021Pasini San Giovanni
LombardijeRGC Valtènesi Chiaretto Molmenti 2019Costaripa
LombardijeRGC Valtènesi Groppello 2022Sincette
LombardijeSan Martino della Battaglia Campo del Soglio 2022Selva Capuzza
LombardijeTerrazze Alte 2021Tenuta Mazzolino
LombardijeV18 2020Cordero San Giorgio
LombardijeValtellina Sfursat 5 Stelle 2020Nino Negri
LombardijeValtellina Sfursat Fruttaio Ca’ Rizzieri 2019Aldo Rainoldi
LombardijeValtellina Sup. Grumello V. Dossi Salati Ris. 2019Dirupi
LombardijeValtellina Sup. Sassella Convento San Lorenzo Clos Ris. 2018Mamete Prevostini
LombardijeValtellina Sup. Sassella Rocce Rosse Ris. 2016AR.PE.PE
Molise            Molise Aglianico Contado Ris. 2019
PiemonteAlta Langa Blanc de Blanc Pas Dosé Sessantacinquemesi Ris. 2016Ettore Germano
PiemonteAlta Langa Extra Brut Millesimo 2Mila19 2019Marcalberto
PiemonteAlta Langa Pas Dosé Zero Sboccatura Tardiva 2017Enrico Serafino
PiemonteBarbaresco Angelo 2019Albino Rocca
PiemonteBarbaresco Asili 2020Carlo Giacosa
PiemonteBarbaresco Asili V. V. 2018Roagna
PiemonteBarbaresco Currà 2019Sottimano
PiemonteBarbaresco Giacone Lorens 2020Lodali
PiemonteBarbaresco Manzola 2019Fiorenzo Nada
PiemonteBarbaresco Pajoré 2019Socré
PiemonteBarbaresco Rabajà 2020Castello di Verduno
PiemonteBarbaresco Rabajà Ris. 2016Giuseppe Cortese
PiemonteBarbaresco Sorì Tildin 2020Gaja
PiemonteBarbaresco Vallegrande V. V. Ris. 2018Ca’del Baio
PiemonteBarbaresco Vanotu 2020Pelissero
PiemonteBarbera d’Asti Bricco dell’Uccellone 2020Braida
PiemonteBarbera d’Asti Lavignone 2022Pico Maccario
PiemonteBarbera d’Asti Sup. La Luna e i Falò 2021Vite Colte
PiemonteBarolo 2018Cascina Fontana
PiemonteBarolo Arborina 2019Mauro Veglio
PiemonteBarolo Badarina 2019Bruna Grimaldi
PiemonteBarolo Baudana Luigi Baudana 2019G. D. Vajra
PiemonteBarolo Bricco Ambrogio Indio Ris. 2017Negretti
PiemonteBarolo Bricco Boschis 2019Cavallotto – Tenuta Bricco Boschis
PiemonteBarolo Brunate 2019Giuseppe Rinaldi
PiemonteBarolo Castelletto Ris. 2017Fortemasso
PiemonteBarolo Falletto V. Le Rocche Ris. 2017Bruno Giacosa
PiemonteBarolo Ginestra Casa Maté 2019Elio Grasso
PiemonteBarolo Ginestra Ris. 2015Paolo Conterno
PiemonteBarolo Meriame 2019Paolo Manzone
PiemonteBarolo Monvigliero 2019Bel Colle
PiemonteBarolo Ornato 2019Pio Cesare
PiemonteBarolo Parafada 2019Massolino – Vigna Rionda
PiemonteBarolo Ravera 2019Elvio Cogno
PiemonteBarolo Ravera 2019Vietti
PiemonteBarolo Ravera Ris. 2017Cascina Lo Zoccolaio
PiemonteBarolo Ris. 2016Fontanafredda
PiemonteBarolo Rocche di Castiglione 2019Brovia
PiemonteBarolo Sottocastello di Novello 2019Ca’Viola
PiemonteBarolo Terlo V. Costa Grimaldi 2019Poderi Luigi Einaudi
PiemonteBarolo Vigna Rionda Ester Canale Rosso 2019Giovanni Rosso
PiemonteBarolo Vignarionda 2019Guido Porro
PiemonteBarolo Villero 2019Livia Fontana
PiemonteBoca 2018Le Piane
PiemonteColli Tortonesi Timorasso Derthona Lacrime del Bricco 2020Giacomo Boveri
PiemonteColli Tortonesi Timorasso Derthona Pitasso 2021Claudio Mariotto
PiemonteDogliani Papà Celso 2022Abbona
PiemonteDogliani Sup. San Bernardo 2019Anna Maria Abbona
PiemonteDolcetto di Ovada Sup. Du Riva 2019Tacchino
PiemonteGattinara San Francesco Ris. 2019Antoniolo
PiemonteGavi del Comune di Gavi Bruno Broglia 2019Broglia – Tenuta La Meirana
PiemonteGavi del Comune di Gavi Minaia 2022Nicola Bergaglio
PiemonteGavi del Comune di Gavi Monterotondo Et. Nera 2021La Mesma
PiemonteGavi del Comune di Gavi Vigne Rade 2022La Toledana
PiemonteGhemme V. Pelizzane 2016Torraccia del Piantavigna
PiemonteGrignolino d’Asti Monferace 2018Tenuta Santa Caterina
PiemonteGrignolino del M.to Casalese Bricco del Bosco V. V. Ris. 2019Giulio Accornero e Figli
PiemonteLanghe Rosso Larigi 2021Elio Altare
PiemonteM.to Rosso La Mandorla di Mauro 2021Luigi Spertino
PiemonteMoscato d’Asti Canelli Casa di Bianca 2022Gianni Doglia
PiemonteMoscato d’Asti Canelli Tenuta del Fant 2022Tenuta Il Falchetto
PiemonteNebbiolo d’Alba Sup. Cumot 2020Bricco Maiolica
PiemonteNizza Cipressi 2021Michele Chiarlo
PiemonteNizza La Cappelletta 2020Cascina Barisél
PiemonteNizza Pomorosso 2020Coppo
PiemonteOvada Convivio 2021Gaggino
PiemontePiemonte Pinot Nero Bricco del Falco 2019Isolabella della Croce
PiemonteRoero Arneis Renesio Incisa Ris. 2019Monchiero Carbone
PiemonteRoero Arneis Seminari 2022Stefanino Costa
PiemonteRoero Bric Valdiana 2020Giovanni Almondo
PiemonteRoero Le Coste Ris. 2020Cascina Ca’Rossa
PiemonteRoero Renesio Ris. 2019Malvirà
PiemonteRoero Sudisfà Ris. 2020Angelo Negro
PiemonteRuché di Castagnole M.to Prevost 2022Fabrizia Caldera
PiemonteSizzano 2020Villa Guelpa
PugliaAmativo 2021Cantele
PugliaAskos Susumaniello 2022Masseria Li Veli
PugliaBrindisi Rosso Susumaniello Oltremé 2021Tenute Rubino
PugliaCastel del Monte Rosso V. Pedale Ris. 2019Torrevento
PugliaEs 2021Gianfranco Fino
PugliaEstRosa 2022Pietraventosa
PugliaFive Roses 79° Anniversario 2022Leone de Castris
PugliaGioia del Colle Primitivo 17 Vign. Montevella 2020Polvanera
PugliaGioia del Colle Primitivo 1821 Ris. 2019Tenuta Patruno Perniola
PugliaGioia del Colle Primitivo Fanova 2021Terrecarsiche 1939
PugliaGioia del Colle Primitivo Marpione Ris. 2020Tenuta Viglione
PugliaGioia del Colle Primitivo Muro Sant’Angelo Contrada Barbatto 2020Tenute Chiaromonte
PugliaGioia del Colle Primitivo Parco Largo 2022Plantamura
PugliaGioia del Colle Primitivo Senatore 2020Coppi
PugliaGraticciaia 2018Agricole Vallone
PugliaNotarpanaro 2018Cosimo Taurino
PugliaPrimitivo di Manduria Collezione Privata Cosimo Varvaglione Old Vines 2020Varvaglione 1921
PugliaPrimitivo di Manduria Lirica 2021Produttori di Manduria
PugliaPrimitivo di Manduria Notte Rossa Ris. 2019Terre di Sava
PugliaPrimitivo di Manduria Passo del Cardinale 2022Paolo Leo
PugliaPrimitivo di Manduria Raccontami 2021Vespa – Vignaioli per Passione
PugliaPrimitivo di Manduria Sessantanni 2019San Marzano Vini
PugliaPrimitivo di Manduria Terra Bianca Giravolta 2019Felline
PugliaSalice Salentino Cantalupi Ris. 2020Conti Zecca
PugliaSalice Salentino Rosso Selvarossa Ris. 2020Cantine Due Palme
PugliaTerra d’Otranto Rosso Vega Ris. 2021Menhir Salento
SardiniëAlghero Cabernet Marchese di Villamarina Ris. 2019Tenute Sella & Mosca
SardiniëCannonau di Sardegna Barrosu Franzisca Ris. 2020Giovanni Montisci
SardiniëCannonau di Sardegna Cl. Dule 2020Giuseppe Gabbas
SardiniëCannonau di Sardegna Le Anfore 2021Olianas
SardiniëCannonau di Sardegna Perda Rubia 2020Tenute Perda Rubia
SardiniëCarignano del Sulcis Buio Buio Ris. 2020Cantina Mesa
SardiniëGhirada Fittiloghe 2020VikeVike
SardiniëMandrolisai Rosso Fradiles 2021Fradiles
SardiniëNasco di Cagliari Bessiu 2021Audarya
SardiniëSobi 2021Bentu Luna
SardiniëStellato Vermentino 2022Pala
SardiniëSu’ Nico Bovale 2021Su’Entu
SardiniëTurriga 2019Argiolas
SardiniëVermentino di Gallura Sup. Kramori 2022Saraja
SardiniëVermentino di Gallura Sup. Maìa 2021Siddùra
SardiniëVermentino di Gallura Sup. Sciala 2022Surrau
SardiniëVermentino di Gallura Sup. Sienda 2022Mura
SiciliëAV 01 Catarratto Orange 2021Rallo
SiciliëCavadiserpe Mandrarossa 2021Cantine Settesoli
SiciliëCerasuolo di Vittoria Cl. 2021Tenuta Bastonaca
SiciliëEtna Bianco 2022Monteleone
SiciliëEtna Bianco A’Puddara 2021Tenuta di Fessina
SiciliëEtna Bianco Arcuria 2021Graci
SiciliëEtna Bianco Cavanera Ripa di Scorciavacca 2022Firriato
SiciliëEtna Bianco Contrada Taccione 2021Planeta
SiciliëEtna Bianco Lenza di Munti 720 slm 2022Cantine Nicosia
SiciliëEtna Bianco Sup. Contrada Villagrande 2019Barone di Villagrande
SiciliëEtna Bianco Sup. Contrada Volpare Frontebosco 2022Maugeri
SiciliëEtna Rosato de Aetna 2022Terra Costantino
SiciliëEtna Rosso Alta Mora Guardiola 2019Alta Mora
SiciliëEtna Rosso Contrada Pietrarizzo 2020Francesco Tornatore
SiciliëEtna Rosso Contrada Zottorinoto Ris. 2019Cottanera
SiciliëEtna Rosso Ghiaia Nera Tenute Tascante 2021Tasca d’Almerita
SiciliëEtna Rosso San Lorenzo Piano delle Colombe 2020Girolamo Russo
SiciliëEtna Rosso V. Barbagalli 2020Pietradolce
SiciliëFamiliy and Friends Firraru 2021Feudo Maccari
SiciliëFaro 2021Le Casematte
SiciliëInfatata 2022Caravaglio
SiciliëMarsala Vergine Ris. 2011Duca di Salaparuta – Florio
SiciliëMoro di Testa 2020Feudi del Pisciotto
SiciliëPassito di Pantelleria Ben Ryé 2020Donnafugata
SiciliëSalealto Tenuta Ficuzza 2021Cusumano
SiciliëSicilia Grillo Kheirè 2022Tenuta Gorghi Tondi
SiciliëSicilia Rosso Magma 2020Frank Cornelissen
ToscaneArcanum 2019Tenuta di Arceno
ToscaneAuritea 2018Tenute Lunelli – Tenuta Podernovo
ToscaneBolgheri Rosso Rute 2021Guado al Melo
ToscaneBolgheri Rosso Sup. 2020Castello di Bolgheri
ToscaneBolgheri Rosso Sup. Grattamacco 2020Grattamacco
ToscaneBolgheri Rosso Sup. Le Gonnare 2020Fabio Motta
ToscaneBolgheri Rosso Sup. Ornellaia 2020Ornellaia
ToscaneBolgheri Rosso Sup. Sondraia 2020Poggio al Tesoro
ToscaneBolgheri Sassicaia 2020Tenuta San Guido
ToscaneBrunello di Montalcino 2018Poggio di Sotto
ToscaneBrunello di Montalcino 2018Le Macioche
ToscaneBrunello di Montalcino 2018Fuligni
ToscaneBrunello di Montalcino Campo del Drago 2018Castiglion del Bosco
ToscaneBrunello di Montalcino Diecianni Ris. 2013Le Chiuse
ToscaneBrunello di Montalcino Filo di Seta 2018Castello Romitorio
ToscaneBrunello di Montalcino Fiore di No 2018La Fiorita
ToscaneBrunello di Montalcino Giodo 2018Giodo
ToscaneBrunello di Montalcino Giovanni Neri 2018Casanova di Neri
ToscaneBrunello di Montalcino Mercatale Ris. 2017Ridolfi
ToscaneBrunello di Montalcino Poggio al Vento Ris. 2016Tenuta Col d’Orcia
ToscaneBrunello di Montalcino Ris. 2016Biondi – Santi Tenuta Greppo
ToscaneBrunello di Montalcino V. del Suolo 2018Argiano
ToscaneBrunello di Montalcino Vallocchio 2018Tenuta Fanti
ToscaneCarmignano Arrendevole Ris. 2020Tenuta Ceri
ToscaneCarmignano Grumarello Ris. 2019Tenuta di Artimino
ToscaneCarmignano Ris. 2020Tenuta Le Farnete – Cantagallo
ToscaneChianti Cl. 2019Castell’in Villa
ToscaneChianti Cl. 2020Val delle Corti
ToscaneChianti Cl. 2021Castello di Radda
ToscaneChianti Cl. 2021L’Erta di Radda
ToscaneChianti Cl. 2021Tenuta di Lilliano
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione Colledilà 2020Barone Ricasoli
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione Coltassala 2020Castello di Volpaia
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione Il Poggio 2018Castello di Monsanto
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione La Corte 2020Castello di Querceto
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione Le Bolle 2019Castello Vicchiomaggio
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione Sergio Zingarelli 2019Rocca delle Macìe
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione V. del Capannino 2020Tenuta di Bibbiano
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione V. Gittori 2020Riecine
ToscaneChianti Cl. Gran Selezione Villa Rosa 2019Famiglia Cecchi
ToscaneChianti Cl. Il Campitello Ris. 2020Monteraponi
ToscaneChianti Cl. La Forra Ris. 2019Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari
ToscaneChianti Cl. La Porta di Vertine 2020Bertinga
ToscaneChianti Cl. Lamole 2021I Fabbri
ToscaneChianti Cl. Petrignano 2020Dievole
ToscaneChianti Cl. Ris. 2019Vallepicciola
ToscaneChianti Cl. Ris. 2019Villa Le Corti
ToscaneChianti Cl. Ris. 2020Castello di Albola
ToscaneChianti Cl. Riserva Ducale 2020Ruffino
ToscaneChianti Cl. V. Barbischio Ris. 2020Maurizio Alongi
ToscaneChianti Cl. Villa Antinori Ris. 2020Marchesi Antinori
ToscaneChianti Colli Fiorentini Badia a Corte Ris. 2020Torre a Cona
ToscaneChianti Rufina Ris. 2018Castello del Trebbio
ToscaneChianti Rufina Terraelectae Vign. Montesodi Ris. 2020Marchesi Frescobaldi
ToscaneColli di Luni Vermentino V. Basse 2022Terenzuola
ToscaneColline Lucchesi Tenuta di Valgiano 2018Tenuta di Valgiano
ToscaneCortona Syrah Apice 2019Stefano Amerighi
ToscaneCortona Syrah Il Castagno 2020Fabrizio Dionisio
ToscaneDuemani 2020Due Mani
ToscaneGuardiavigna 2019Podere Forte
ToscaneI Sodi di San Niccolò 2019Castellare di Castellina
ToscaneIl Borro 2019Il Borro
ToscaneLa Regola 2020Podere La Regola
ToscaneLe Pergole Torte 2020Montevertine
ToscaneLupicaia 2018Castello del Terriccio
ToscaneMaremma Toscana Alicante Oltreconfine 2021Bruni
ToscaneMaremma Toscana Merlot Baffonero 2020Rocca di Frassinello
ToscaneMello 700 2020Tolaini
ToscaneMontecucco Sangiovese Poggio Lombrone Ris. 2019ColleMassari
ToscaneMonteti 2019Tenuta Monteti
ToscaneMorellino di Scansano Madrechiesa Ris. 2020Terenzi
ToscaneMorellino di Scansano V. Liuzza Ris. 2021Roccapesta
ToscaneNobile di Montepulciano Asinone 2020Poliziano
ToscaneNobile di Montepulciano Costa Grande 2019Boscarelli
ToscaneNobile di Montepulciano I Quadri 2020Bindella – Tenuta Vallocaia
ToscaneNobile di Montepulciano Madonna della Querce 2018Maria Caterina Dei
ToscaneNobile di Montepulciano Pagliareto Sel. Bio 2019Lunadoro
ToscaneNobile di Montepulciano SorAldo 2018De’Ricci
ToscaneOreno 2021Tenuta Sette Ponti
ToscaneOrpicchio 2020Dianella
ToscanePaleo Rosso 2020Le Macchiole
ToscanePetra 2020Petra
ToscanePinot Nero 2020Podere della Civettaja
ToscanePoggio de’ Colli 2020Piaggia
ToscaneSiepi 2020Castello di Fonterutoli
ToscaneTenuta di Trinoro 2020Tenuta di Trinoro
ToscaneUno 2020Tenuta Carleone
ToscaneValdarno di Sopra Merlot V. Galatrona 2020Fattoria Petrolo
ToscaneVernaccia di San Gimignano Carato 2020Montenidoli
ToscaneVernaccia di San Gimignano L’Albereta Ris. 2020Il Colombaio di Santa Chiara
ToscaneVernaccia di San Gimignano Ris. 2019Panizzi
TrentinoL’Ora 2021Pravis
TrentinoSan Leonardo 2018San Leonardo
TrentinoTeroldego Rotaliano Sangue di Drago 2020Marco Donati
TrentinoTeroldego Rotaliano Vigilius 2020De Vescovi Ulzbach
TrentinoTrentino Pinot Nero Faedi 2020Bellaveder
TrentinoTrentino Riesling 2022Pojer & Sandri
TrentinoTrento Brut 976 Riserva del Fondatore 2012Letrari
TrentinoTrento Brut Altemasi Graal Ris. 2016Cavit
TrentinoTrento Brut Rotari Flavio Ris. 2015Rotari
TrentinoTrento Extra Brut Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2012Ferrari
TrentinoTrento Extra Brut Rosé 2018Moser
TrentinoTrento Inkino Extra Brut Rosè 2019Mas dei Chini
UmbriëCervaro della Sala 2021Castello della Sala
UmbriëMontefalco Sagrantino 2019Scacciadiavoli
UmbriëMontefalco Sagrantino 25 Anni 2019Arnaldo Caprai
UmbriëMontefalco Sagrantino Colle alle Macchie 2019Giampaolo Tabarrini
UmbriëMontefalco Sagrantino Collenottolo 2018Tenuta Bellafonte
UmbriëMontefalco Sagrantino Exubera 2017Terre de La Custodia
UmbriëMontefalco Sagrantino Fidenzio 2018Tudernum
UmbriëOrvieto Cl. Sup. Campo del Guardiano 2020Palazzone
UmbriëOrvieto Cl. Sup. Luigi e Giovanna 2020Barberani
UmbriëOrvieto Cl. Sup. Mare Antico 2021Decugnano dei Barbi
UmbriëPrimo d’Anfora 2020Argillae
UmbriëRàmici Ciliegiolo 2020Leonardo Bussoletti
UmbriëSpoleto Trebbiano Spoletino Anteprima Tonda 2020Antonelli – San Marco
UmbriëSua Signoria 2022Briziarelli
UmbriëTorgiano Rosso Freccia degli Scacchi Ris. 2020Terre Margaritelli
UmbriëTorgiano Rosso Rubesco V. Monticchio Ris. 2019Lungarotti
UmbriëTrasimeno Gamay Poggio Pietroso Ris. 2020Duca della Corgna
Valle d’AostaSopraquota 900 2021Rosset Terroir
Valle d’AostaVdA Chardonnay Cuvée Bois 2021Les Crêtes
Valle d’AostaVdA Chardonnay Mains et Coeur 2021Maison Anselmet
Valle d’AostaVdA Petite Arvine 2022Elio Ottin
Valle d’AostaVdA Pinot Gris 2022Lo Triolet
Valle d’AostaVdA Pinot Noir Pierre 2020Cave Gargantua
VenetoAmarone della Valpolicella 2019Monte Zovo – Famiglia Cottini
VenetoAmarone della Valpolicella Barriques 2017Zeni 1870
VenetoAmarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2018Tenuta Sant’Antonio
VenetoAmarone della Valpolicella Cascina San Vincenzo Famiglia Pasqua 2018Pasqua
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. 2013Bertani
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. 2019Allegrini
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. Albasini 2016Villa Spinosa
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. Capitel Monte Olmi Ris. 2017F.lli Tedeschi
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. Leone Zardini Ris. 2017Pietro Zardini
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. Ravazzol Ris. 2013Ca’La Bionda
VenetoAmarone della Valpolicella Cl. Sant’Urbano 2019Speri
VenetoAmarone della Valpolicella Val**zzane 2016Camerani – Corte Sant’Alda
VenetoBardolino Montebaldo V. Morlongo 2021Vigneti Villabella
VenetoCampo Sella 2019Sutto
VenetoCapitel Croce 2022Roberto Anselmi
VenetoCartizze Brut La Rivetta 2022Villa Sandi
VenetoChiaretto di Bardolino Traccia di Rosa 2021Le Fraghe
VenetoColli Berici Cabernet Bradisismo 2020Inama
VenetoColli Euganei Cabernet Borgo delle Casette Ris. 2019Il Filò delle Vigne
VenetoColli Euganei Rosso Gemola 2017Vignalta
VenetoConegliano Valdobbiadene Rive di Ogliano Extra Brut 2022BiancaVigna
VenetoCustoza Sup. Amedeo 2021Cavalchina
VenetoCustoza Sup. Ca’ del Magro 2021Monte del Frà
VenetoCustoza Sup. Summa 2021Gorgo
VenetoLessini Durello Brut Nera Ris. 2015Fongaro Spumanti
VenetoLessini Durello Pas Dosé M. Cl. Cuvée Serafino Ris. 2016Dal Maso
VenetoLugana Molceo Ris. 2021Ottella
VenetoMadre 2021Italo Cescon
VenetoMontello Colli Asolani Il Rosso dell’Abazia 2019Serafini & Vidotto
VenetoSoave Cl. Calvarino 2021Leonildo Pieropan
VenetoSoave Cl. Campo Vulcano 2022I Campi
VenetoSoave Cl. Le Battistelle 2021Le Battistelle
VenetoSoave Cl. Monte Carbonare 2021Suavia
VenetoSoave Cl. Monte Fiorentine 2021Ca’Rugate
VenetoSoave Cl. Monte Grande 2021Graziano Prà
VenetoSoave Sup. Il Casale 2021Agostino Vicentini
VenetoSoave Sup. Roncà Monte Calvarina Runcata 2021Dal Cero – Tenuta Corte Giacobbe
VenetoValdadige Terra dei Forti Pinot Grigio Rìvoli 2020Roeno
VenetoValdobbiadene Rive di Col San Martino Brut Cuvée del Fondatore Graziano Merotto 2022Graziano Merotto
VenetoValdobbiadene Rive di Colbertaldo Asciutto Vign. Giardino 2022Adami
VenetoValdobbiadene Rive di Farrò Extra Brut Particella 232 2022Sorelle Bronca
VenetoValdobbiadene Rive di S. Pietro di Feletto Brut Ai Boschi XXIII 2022Andreola
VenetoValpolicella Cl. Sup. 2020Rubinelli Vajol
VenetoValpolicella Cl. Sup. 44 Verticale 2020Buglioni
VenetoValpolicella Sup. Case Vecie 2021Brigaldara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button