Italiaanse liefdeLazioNieuwsRegio'sRomeStedenStile ItalianoVakantie

De 10 meest romantische plekken in Rome

Natuurlijk is ook Rome de stad van de liefde. Met je schatje op de scooter door het verkeer, net als Audrey Hepburn en Gregory Peck in de tijdloze klassieker Roman Holiday. De bekende hotspots zoals de Trevifontein, de Sint-Pieter en het Colosseum mag je natuurlijk niet missen. Maar daar is het nogal druk. Ook de bekende koetsjes zijn verdwenen uit het centrum. Nee, bekijk dan even deze plekken. Daar is alle rust om met een intense zoen op te stijgen naar jullie eigen universum!

1.Giardino degli Aranci

Neem hem of haar naar deze plek en de liefde bloeit als nooit tevoren. Op de top van de Aventijn heb je een weids panorama over de stad. Het uitzicht op de koepel van de Sint-Pieter is magisch. Geniet van de sinaasappeltuin, de Giardino Degli Aranci, ook wel bekend als Parco Savello. Je vindt deze tuin achter de basiliek van Santa Sabina. Tip: Ga rond zonsondergang voor het mooiste licht. Het metrostation van Circus Maximus ligt vlakbij.  

2. Giancolo, of Janiculum-heuvel

Ook op deze heuvel heb je een geweldig uitzicht over de stad en zelfs nog verder. De Castelli Romani en de Apennijnen zijn bij goed weer zichtbaar. Piazzale Garibaldi is het plein op de heuvel met fraai standbeeld van de naamgever. Vanuit hier wandel je zo de gezellige wijk Trastevere in.

3. Orto Botanico

Vanaf Piazzale Garibaldi onderweg naar Trastevere kom je dan langs de botanische tuin van Rome. Met de duizenden soorten planten en bomen ontsnap je met je lief uit de drukte van de stad. Romantiek gegarandeerd! Het was ooit de tuin van het Palazzo Corsini en wordt nu onderhouden door de Universiteit van Sapienza in Rome. De toegang is gratis en de tuin is iedere dag open. Adres: Largo Cristina di Svezia 24.

4. Raphaels fresco’s in Villa Farnesina

Een van de werken van Raphael in Villa Farnesina

Aan de overkant van de botanische tuinen ligt Villa Farnesina , een van de echte juweeltjes van Rome. In dit Renaissance-paleis hangen adembenemende fresco’s van de schilders Raphael en Baldassare Peruzzi. Laat je samen betoveren door de fascinerende werken van deze meesters.

5. De bruggen van Rome

Ponte Sisto
Ponte Sant’Angelo

Samen verstrengeld over de rivier de Tiber turen. De vlinders zijn dan echt niet meer te houden! Vanaf de op vier fraaie bogen gebouwde Ponte Sisto kan het mooi en ook vanaf de Ponte S. Angelo. De eerste figureerde al in talloze films waaronder die van James Bond. Vanaf Ponte Sant’Angelo heb je een prachtig uitzicht op Castel Sant’Angelo. Zonder elkaar te kussen mag je er niet vanaf!
Overigens heeft deze brug een minder liefdevolle geschiedenis. De kerk liet er eeuwenlang de lijken van tot de doodstraf veroordeelde ketters en misdadigers zien. Toen de brug in de 15e eeuw instortte verdronken veel pelgrims die onderweg waren naar de Sint-Pieter.

6. De meest romantische straat van Rome. Via Margutta

De Via Margutta kenmerkt zich ook door het vele groen

De Via Margutta is misschien wel de meest romantische straat van de stad. Hij zit verstopt tussen het Piazza di Spagna en het Piazza del Popolo. Je vindt er veel ateliers en galerieën die er al honderden jaren zitten. Het is een rustige straat waar je je echt even terug waant in de tijd. Op nummer 110, het oudste gebouw van de straat, heeft de wereldberoemde regisseur Federico Fellini tot 1993 gewoond. Slenter er maar een lekker hand in hand doorheen.

7. Villa Borghese

Bootje varen in het meertje van de Villa Borghese

Dit 80 hectare grote terrein is zeg maar het Central Park van Rome. De villa waar het naar is vernoemd werd gebouwd door architect Flaminio Ponzio. Daar omheen kan je heerlijk wandelen door de grote tuinen. In 1911 werd de Wereldtentoonstelling er gehouden. Verschillende paviljoens staan er nog steeds. Je vindt er ook vele standbeelden, verborgen fonteintjes en een klein meertje. Hier gaat het romantische hart zeker kloppen. Het romantische hoogtepunt is samen in een bootje over het meertje varen!  

8. Pincio-tuinen

De Pincio-tuinen liggen op de Pincioheuvel. Ook dit is een mooi uitzichtpunt vanwaar je onder andere een fraai zicht hebt op het Piazza del Popolo. Dat ligt er direct onder. Je kan er vanaf de Villa Borghese komen via een voetgangersbrug. Er staan 200 standbeelden van beroemde Italianen. Huur een fiets voor een ritje met je lief achterop, neem plaats in het witte toeristentreintje door het park of stap in een van de klassieke paardenkoetsen. Dit is de enige plek waar ze tegenwoordig nog mogen komen.

9. Campidoglio

Piazza del Campidoglio

Ben je echt smoorverliefd dan kan je op heuvel Campidoglio trouwen in Italië. Dit is een van de bekende locaties van de stad om het jawoord te geven. Het plein is door niemand minder dan Michelangelo ontworpen. Ook hier heb je weer een magnifiek uitzicht en het is niet druk.   

10. Lungotevere

Een wandeling langs de rivier de Tiber mag niet ontbreken. Boven raast het verkeer maar op de Lungotevere ben je samen veilig. Het pad was eigenlijk bedoeld om de te hoge waterstanden van de rivier op te vangen. Daarvoor werd in de 19e eeuw veel monumentale bebouwing gesloopt. Ingenieur Raffaele Canevari liet zich inspireren door de situatie langs de Seine in Parijs. Er werden meteen extra bruggen gebouwd en de Ponte Sant’Angelo werd verbreed. Misschien herinner je je de scène uit de bondfilm Spectre waar James langs de waterkant over de Lungotevere scheurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button