NieuwsVakantie

De 10 duurste Italiaanse stranden en strandtenten

Al eerder schreven we dat je vakantie er Italië niet goedkoper op wordt deze zomer. Ook de strandtenten doen een stevige duit in de zak. Er zijn plekken waar je meer dan 1000 euro per dag (!) betaalt, voor een paar bedjes en een parasol. Maar dan zit met met je bed wel bij de jetset. Groeit het geld op je rug? Dan zijn dit de 10 duurste Italiaanse stranden en strandtenten.

Bij sommige Italiaanse campings en vakantieparken zijn de bedjes en een parasol op het eigen stukje strand bij de prijs inbegrepen en dat kan je behoorlijk veel geld schelen. De bedjes kosten zomaar 30 à 35 euro per dag (de gemiddelde prijs) en dat loopt al snel richting de 100 euro bij de hipste tenten van het strand. In populaire plaatsen als Viareggio ben je gemiddeld 40 euro per dag kwijt. In Gallipoli in Puglia zelf 80. En dan wil je nog wat eten en drinken wat ook flink duurder is geworden.

Rem op de prijzen

Helaas ontkom je bijna niet aan deze kosten want het aantal vierkante meters publiek strand wordt ieder jaar minder. Daarom probeert de Italiaanse overheid een rem te zetten op stijgende bedragen, zodat een dagje strand ook voor de gewone man betaalbaar blijft. Maar die nieuwe wet heeft nog geen effect. De lido’s rekenen 10 à 15% meer dan vorig jaar met uitschieters naar 25%.

Zoals altijd zijn er grote bazen boven baas. Ga met een modaal salaris maar niet naar Le Cinque Vele Beach Club in Marina di Pescoluse in Puglia. Daar kost zo’n mooi prieel met tafel en 4 ligbedden 1000 euro per dag! Maar je krijgt er dan wel badlakens en een aperitief bij.

De Italiaanse milieu- en consumentenclub Codacons, deed een onderzoek en maakte deze ranglijst met de 10 duurste Italiaanse stranden en strandtenten in augustus.

De ranglijst van de duurste stranden

De 10 duurste Italiaanse stranden en strandtenten
Een paar bedjes en zonwering kost bij Le Cinque Vele Beach Club in Marina di Pescoluse 1000 euro per dag in het hoogseizoen.

1. Marina di Pescoluse (Puglia, Salento) Le Cinque Vele Beach Club: Prieel met tafel en 4 ligbedden €1.010 per dag. Neem eens een kijkje op de site, dat kost niets!

2. Forte dei Marmi (Toscane). Twiga: Arabische tent met sofa, 2 kingsize bedden, 2 standaard bedden, 1 stoel en 1 tafel: 600 euro per dag.

3. Venetië (Lido), Hotel Excelsior: Hutje met kinderbed, matras, kussen, 2 ligstoelen met kussens, 1 tafel, 4 klapstoelen, €515 per dag

4. Forte dei Marmi (Toscane) Hotel Augustus: luxe tent met 1 kingsize bed, 2 ligstoelen, ligstoelen en kluisjes, 500 euro; 

5. Costa Smeralda (Sardinië). Hotel Romazzino: 1 ligstoel en parasol, €200 euro per persoon.

6 Lerici (Ligurië) Eco del mare: luxe hut met parasol, 2 ligbedden en 2 strandlakens, €352 .

7 Savelletri (Puglia). Lido Pettolecchia di Savelletri: prieel voor 4 personen, €300 .

8 Venetië. Des Bains: prieel met 4 stoelen, tafel, 1 ligbed met matras, 2 ligstoelen, €230 .

9 Baja (Sardinië) Phi Beacha : bank, handdoek, drankje, fruit, water en lunch, €180 per persoon.

10 Capri Beach Club Da Luigi” : entree met zonnebank of ligstoel 100 euro per persoon (consumptie in het restaurant inbegrepen). Paraplu +15 euro, kajuit +20 euro, handdoek +10 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button