NieuwsRegio'sStedenVakantieVenetiëVeneto

Dagje Venetië reserveren vanaf dit jaar. Volgend jaar betalen.

Na een ouderwets paasweekeinde met ongekende drukte in de binnenstad van Venetië, liet de burgemeester weten dat je vanaf dit najaar moet reserveren om de stad te bezoeken.

Op paasmaandag ontving Venetië maar liefst 240.000 toeristen! Na twee rustige jaren als gevolg van corona is de gekte weer terug. Burgemeester Luigi Brugnaro kondigde daarom aan dat bezoekers al vanaf dit najaar moeten reserveren om de stad in te mogen. Vanaf volgend jaar moet er ook betaald worden voor een dagje Venetië. Een kaartje zou tussen de 3 en 10 euro gaan kosten. Daarvoor krijg je dan wel weer korting op musea en andere attracties.

Venetië probeert al jaren de groeiende stroom bezoeker te reguleren. Drastische maatregelen zijn onvermijdelijk laat het stadsbestuur weten. Met deze stap wil de stad de bezoekersaantallen terugbrengen tot maximaal vijftigduizend per dag.

Hoe reserveren voor Venetië

Er wordt hard gewerkt aan een reserveringssysteem maar dat is nog niet in de lucht. De komende tijd volgen meer details, bijvoorbeeld of er toegangspoortjes komen.

De enorme toeristenstroom wordt nauwlettend door camera’s inde gaten gehouden. Lees meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button