NieuwsRegio'sStedenVakantieVenetiëVeneto

Dagje Venetië reserveren vanaf dit jaar. Volgend jaar betalen.

Na een ouderwets paasweekeinde met ongekende drukte in de binnenstad van Venetië, liet de burgemeester weten dat je vanaf dit najaar moet reserveren om de stad te bezoeken.

Op paasmaandag ontving Venetië maar liefst 240.000 toeristen! Na twee rustige jaren als gevolg van corona is de gekte weer terug. Burgemeester Luigi Brugnaro kondigde daarom aan dat bezoekers al vanaf dit najaar moeten reserveren om de stad in te mogen. Vanaf 16 januari 2023 moet je betalen voor een dagje Venetië. Een kaartje gaat 3, 8 of 10 euro gaan kosten afhankelijk van de drukte. Daarvoor krijg je dan wel weer korting op musea en andere attracties.

Venetië probeert al jaren de groeiende stroom bezoeker te reguleren. Drastische maatregelen zijn onvermijdelijk laat het stadsbestuur weten. Met deze stap wil de stad de bezoekersaantallen terugbrengen tot maximaal vijftigduizend per dag. Het gaat Venetië vooral om de dagjesmensen die opeens in grote getalen naar de stad trekken. Toeristen die een langer verblijf boeken ziet de stad liever komen.

Hoe reserveren voor Venetië

Er wordt hard gewerkt aan een reserveringssysteem maar dat is nog niet in de lucht. De komende tijd volgen meer details, bijvoorbeeld of er toegangspoortjes komen. Zodra de reserveringssite in de lucht is plaatsen we die op deze site.

Burgemeester Luigi Brugnaro liet later weten dat vooraf gekochte kaartjes goedkoper worden dan ‘aan de kassa’. Onverwacht een groot aantal bezoekers zorgt namelijk voor acute problemen liet hij weten. Dan ontstaat langzaamwandelend en stilstaand wandelverkeer door de nauwe straten, en dat is niet alleen onprettig maar ook onveilig.

Dagje Venetië reserveren
De enorme toeristenstroom wordt nauwlettend door camera’s in de gaten gehouden. Lees meer.

4 reacties

  1. is er al meer bekend over het reserveren?
    Dacht dat dit 1 juni in zou gaan maar kan er nog niet veel over terug vinden

    1. Voor zover wij weten is de website om te reserveren nog niet in de lucht. Het gemeentebestuur liet weten dat er in het najaar zal worden getest met reserveringen. Maar wij vermoeden dat dit nog wel eens wat later kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button