HuizenNieuwsStile Italiano

Cruise aast op huis van Clooney aan het Comomeer

Dat zegt althans de Britse boulevardpers deze week dus brengen we het nieuws met enige terughoudendheid. Tom Cruise zou op zoek zijn naar een huis in Italië en zelfs al met George Clooney in onderhandeling zijn over de prijs van zijn Villa Oleandra in het plaatsje Laglio aan het Comomeer. Hij wil het verkopen, omdat zijn vriendin Stacey Keibler het huis en de omgeving niet zo zien zitten, aldus de Britse roddeljournalistiek.

Espressoliefhebber Clooney kocht het historische pand in 2001 voor 7 miljoen euro. In 2004 nam hij er delen van de film Oceans Twelve op, net als in Amsterdam en Haarlem trouwens. Clooney verblijft vaak de hele zomer in Italië en zijn komst gaat nooit onopgemerkt voorbij. Paparazzi klikken zich suf en hordes dagjesmensen lopen of varen langs het huis. Dat liep op een gegeven moment zelfs zo uit de hand dat een lokale verordening werd ingesteld dat samenscholen met meer dan drie personen voor het huis verboden werd, op straffe van een boete van € 19,-. De wereldster werd zelfs door politieagenten staande gehouden voor een handtekening.

Naar verluidt, en we citeren weer  roddelbronnen, zou alle ongewenste aandacht de 51-jarige acteur en zijn destijds Italiaanse vriendin Elisabetta Canalis in 2010 teveel zijn geworden. Hij zette het huis daarom te koop en dat leidde tot een biedingsstrijd waar ook David Beckham bij betrokken zou zijn. Bedragen van 30 miljoen euro deden de ronde.

In het plaatsje Laglio zijn ze niet ongelukkig met alle aandacht. Burgemeester Roberto Pozzi verklaarde dat hij het jammer zou vinden als Clooney zou vertrekken, hij hoorde er helemaal bij in de gemeenschap. Ook met de enorme aandacht voor het dorp hebben de inwoners geen moeite, die zijn wel gewend aan glamour in de buurt.

Cruise aast op huis van Clooney aan het Comomeer

Het Comomeer is natuurlijk schitterend en daarom vertoeven ook de rijken der aarde er graag, zo vlak bij Milaan en internationale verbindingen. Sting, Richard Branson en ook de oprichters van de grote Italiaanse modemerken hebben er een optrekje. Maar de jetset trekt ook de nieuwe rijken uit Rusland alleen daarvan zijn de inwoners van Laglio minder gecharmeerd. Die hebben nogal de gewoonte om het geld flink te tonen in de vorm van opvallende, van weinig smaak getuigende verbouwingen aan de historische huizen. Ze vrezen dat met hun  ‘Lagliowood’ dan hetzelfde gebeurd als eerder in Forti dei Marmi aan de Toscaanse kust. Daar is nog amper een originele trattoria te vinden tussen de winkels met bontjassen en Ferrari showrooms nadat de Russen de plaats ontdekten.Afwachten

Of Clooney ook daadwerkelijk vertrekt moeten we afwachten, het gerucht van verkoop ging al vaker. Voor u staat er gelukkig nog genoeg te koop bij een van de gespecialiseerde makelaars en misschien kunt u dan een keer bij hem op de (Nespresso) koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button