NieuwsPiemonte

Gemeente geeft inwoners gratis kip

De Italianen komen met originele oplossingen om de crisis te overleven. Schreven we eerder al over het Toscaanse restaurant waar je met je moestuin mocht betalen, nu is er de gratis crisiskip in het plaatsje Varallo in Piemonte. 

De inwoners kunnen bij de gemeente een levende kip afhalen voor iedere dag een vers, en dus vooral gratis eitje. Enige voorwaarde is dat het nieuwe baasje de ruimte heeft om het beestje lekker te laten scharrelen.

“De actie is een groot succes”, vertelt burgemeester Gianluca Buonanno aan het persbureau Ansa. “De telefoon op het gemeentehuis staat al dagen roodgloeiend, ondanks dat de inwoners pas vandaag een officiële aanvraag kunnen indienen. Iedereen heeft recht op een kip. Het is net als in de oorlog”, aldus de burgemeester. Daarmee refereert hij aan premier Monti, die de crisis met een oorlogssituatie vergeleek.

Het idee is onderdeel van een plan om de crisis te overleven maar heeft meer voordelen volgens de bedenkers. Een kip eet namelijk 150 kilo biologisch afval per jaar en daarmee wordt meteen de afvalberg aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button