Nieuws

Cosmetica met olijfolie. Smeer niet alleen je keel maar ook je lijf

Talrijke onderzoeken bewezen de vele gezonde eigenschappen van olijfolie. En het is nog eens bijzonder lekker! Maar naast het culinaire gebruik is de olie ook zeer geschikt voor cosmetische toepassingen. Maar let op, ook hier moet het kaf van het koren goed gescheiden worden.

Sophia Loren onthulde ooit een van haar schoonheidsgeheimen. Een bad met een scheut olijfolie maakt je huid zacht en soepel, aldus de diva die de eeuwige jeugd lijkt te hebben. De oude Egyptenaren, Grieken, de Etrusken en Romeinen gebruikten olijfolie al voor de huid. Rond 1300 begonnen handelaren uit Florence olijfolie aan de eerste zeepmakerijen en werkplaatsen van kruideniers te leveren. De uitsluitend mediterrane traditie om olijfolie voor cosmetica te gebruiken is tot de dag van vandaag bewaard gebleven en is sinds die tijd al een waarborg voor kwaliteit.

Gezond

De heilzame eigenschappen van olijfolie worden keer op keer bevestigd. Zo schreven we onlangs nog over de bescherming tegen darmkanker. Voor de huid doet het ook wonderen. Extra Vierge olijfolie is nauwelijks zuur, rijk aan eenvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, polyfenolen en vitamine E en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen. De polyfenolen en de vitamine E zijn antioxidanten en beschermen tegen vrije radicalen, de hoofdoorzaak van veroudering van huid en cellen.

Idea Toscana

In 2008 begonnen Antonio Pieri en Ludovico Martelli onder de naam Idea Toscana met een lijn cosmetica producten voor de reiniging en verzorging van lichaam en gelaat, de Prima Spremitura. De kwaliteit van de olijfolie stond voor de oprichters op nr 1 maar ook de lokale productie en respect voor het milieu. Daarom gebruikten ze als eerste Toscaanse biologische extra vièrge olijfolie met het IGP keurmerk(beschermde oorsprongsbenaming ). Het was al snel een doorslaand succes.

Puur natuur, geen chemische raffinage

Een belangrijk verschil met andere merken is dat Idea Toscana alleen 100% pure en onbewerkte olijfolie gebruikt. Veel merken laten de olie eerst raffineren om zo een doorzichtige, geurvrije en stabiele olie te verkrijgen. Door de chemische bewerking verliezen de oliën echter een gedeelte van hun oorspronkelijke eigenschappen en een groot gedeelte van hun heilzame werking.

NaTrue gecertificeerd

In oktober 2012 werd  een geheel nieuwe productlijn aan het assortiment toegevoegd: de Face Care line Prima Spremitura  Bio. Deze biologische gelaatsproducten zijn NaTrue gecertificeerd op het hoogste niveau. NaTrue is het nieuwe en zeer strenge internationale label voor natuurlijke en biologische huidverzorging.

Nails & Beauty Suzanne

Sinds een paar jaar is Suzanne Verbeek exclusief importeur van Idea Toscana. Verbeek: “Klanten zijn zeer enthousiast over de producten. Omdat ze zo natuurlijk zijn is het zeer geschikt voor mensen met uiteenlopende huidallergieën. Reguliere cosmetica veroorzaakt vaak vervelende reacties. Veel van mijn klanten kennen het merk al uit Italië en zijn blij verrast dat het nu ook in Nederland verkrijgbaar is”.

Meer informatie: www.nailsandbeauty-suzanne.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button