Italie EvenementNieuws

Corona-editie Italië Evenement groot succes

De afgelopen dagen was de 16e editie van het Italië Evenement, de hoogmis voor Italiëliefhebbers bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Een uitgestelde editie als gevolg van de Corona-epidemie. Dit keer voor het eerst in september en niet in mei. Het werd een vertrouwd feest.

“Mogen we ook een beetje geluk hebben?”, lachte organisator Danny van de Berg ons toe, nadat we een dag van tevoren de weersvoorspellingen met hem doornamen. Droog weer en een heerlijke nazomertemperatuur, kon de directeur van Dalmonte Events zeker wel gebruiken. De afgelopen maanden was hij soms de wanhoop nabij, als trouwe klanten hun deelname aan de uitgestelde editie om allerlei redenen moesten afzeggen. Een goed doordacht plan met tal van maatregelen om bezoekers voldoende afstand te laten houden, was de basis voor een enthousiaste gemeente, die graag wilde meewerken. Tot het laatst bleef het echter spannend gezien de ontwikkelingen die in deze tijden razendsnel gaan. Alle ogen van de veiligheidsprofessoren waren op dit grootschalige evenement gericht, dat als enige in zijn soort nu georganiseerd zou worden.

Ook Il Giornale was van de partij

Als vanouds

Het werd dus als vanouds een Italiaans feest in de prachtige tuinen van het sprookjeskasteel, die door het (verplicht) beperkte aantal tenten nog beter zichtbaar waren. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Bezoekers lieten zich niet weerhouden door het ingestelde eenrichtingsverkeer en de hygiënemaatregelen. Een enkele zeurkous maakte een opmerking over de soms lange rijen voor de entree. Bezoekers moesten gedoseerd worden toegelaten om te grote drukte in de eerste laan te vermijden. Na afloop troffen we een ontspannen Danny van den Berg met een grote glimlach op het gezicht. De ondernemer die in 2017 de organisatie van oprichter Aris Spada overnam, kijkt uit naar een ‘gewoon’ evenement in 2021, en heeft heel misschien nog een verrassing voor ons in petto, in aanloop op de feestdagen. Daarover later wellicht meer, dat lees je als eerste op deze site!

Update Italië Evenement 2021

Het Italië Evenement 2021 wordt gehouden op 2,3 en 4 juli 2021

Impressie RTV Utrecht

RTV Utrecht maakte een leuke impressie met de uitgever van Il Giornale in beeld. Bekijk de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button