FilmKunst, film, muziekNieuws

Controversiële erotische film wint prijzen op festival Rome

Vergogna! Vergogna!, ‘Schande!’ riep het publiek toen actrice Isabella Ferrari Paolo de prijs voor haar rol in de film “E la chiamano Estate” in handen gedrukt kreeg. Zelden toonden festivalbezoekers zo hun afkeer van de jurybeslissing. Het gaat dan ook om een controversiële, seksueel getinte film waar dit weekend op het filmfestival van Rome alle aandacht naar uit ging. E la chiamano Estate won de prijs voor beste regie en beste acteur.

De film gaat over een man niet die in staat om seks te hebben met zijn vrouw van wie hij oprecht houdt. Hij leidt echter wel aan een niet te stoppen seksverslaving met prostituees. De film werd mede geproduceerd door Nicoletta Mantovani, de weduwe van Luciano Pavarotti.

E la chiamano Estate poster

Tijdens de voorstellingen was al boegeroep te horen en verlieten mensen de zaal omdat ze de erotische scènes niet konden waarderen. Anderen applaudisseerden echter het eelt op de handen. De film wordt geliefd of gehaat.

Dat bracht de jury ook tot haar besluit, zo liet de Australische regisseur PJ Hogan, lid van de internationale jury weten: “Goed of slecht, de film raakt je tot in de diepste emoties, het is compromisloos en een gedurfd werk”.De echte winnaars
E la chiamano Estate nam dus alle aandacht voor de echte winnaar weg op de zevende editie van het festival. Dat was namelijk de Amerikaanse cult regisseur Larry Clark’s met zijn film “Marfa Girl” , die won de Marcus Aurelius Award voor Beste Film. Met Marfa Girl bleef hij zijn vaste thematiek  van jeugd, seks, drugs, rock, geweld en racisme trouw.

Bekijk de trailer van E la chiamano Estate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button