CampaniëKunst, film, muziekMuziekNieuwsOperaRegio'sVakantie

Concerten in amfitheater Pompeï

Deze zomer zijn er weer concerten in het amfitheater van Pompeï. Een fascinerende setting om te genieten van moderne en klassieke muziek. Dit zijn de artiesten die optreden in 2024.

Onze bucketlist wordt steeds langer. Wat zou het geweldig zijn om in het oude Pompeï een keer een concert mee te maken! Deze zomer zijn er in juni en juli tien concerten in het Romeinse amfitheater van de stad. Tweeduizend jaar geleden pasten er maar liefst 20.000 mensen in. Het werd in 80 v.Chr. gebouwd en is daarmee 100 jaar ouder dan het Colosseum in Rome. Voor het amfitheater van Pompeï is eerst een kuil gegraven. Dit in tegenstelling tot veel andere arena’s die met met boogconstructies vanaf de grond werden opgebouwd.

Concerten in amfitheater Pompeï zomer 2024

  • 8 juni: Carmen Consoli
  • 11 juni: John Legend
  • 9 juli: Russell Crowe
  • 12 juli: Ludovico Einaudi
  • 17 juli: Il Volo
  • 18-19-20 juli: Biagio Antonacci
  • 22 juli: de Poeh
  • 26 juli: Francesco De Gregori

Pink Floyd

In 1972 was er al muziek te horen in de arena. Toen werd de film Pink Floyd: Live at Pompeii opgenomen met de legendarische band. David Gilmour (gitarist en zanger) trad er in 2016 opnieuw op.

Russell Crowes bloed kruipt

Concerten in amfitheater Pompeï

Op 9 juli treed Gladiatorster Russell Crowe op met zijn band The Gentlemen Barbers in Pompeï. Het optreden is onderdeel van een zomertournee door Italië. Die begint met een concert in Rome in de Tempel van Venus op 23 juni. Na het concert in Pompeï kan je hem en de band op 11 juli zien in Ascoli Piceno, op 13 juli in Piacenza, op 14 juli in Varese en op 16 juli in Bologna.

De Oscarwinnende acteur en regisseur is populair in Italië. We zagen hem tijdens de 74e editie van het songfestival van Sanremo en hij werd door de stad Rome ooit geëerd als stadsambassadeur.

Op 11 juli naar huis

Dat zijn bloed toch ergens kruipt bleek begin dit jaar, toen de in Nieuw-Zeeland geboren ster ontdekte van Italiaanse afkomst te zijn! Zijn wortels liggen in Ascoli Piceno in de regio De Marken. In 1864 reisden zijn voorouders naar Nieuw-Zeeland. Op 11 juli treedt hij er op en komt daarmee na 160 jaar weer thuis. De burgemeester van de stad kondigde al aan hem dan het ereburgerschap toe te kennen. Plaats van handeling is het Piazza del Popolo, ooit wel eens verkozen tot mooiste plein van Italië.

Momenteel is Crow al op het Nederlandse witte doek te zien met zijn nieuwe film Sleeping Dogs.

Het Piazza del Popolo in Ascoli Piceno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button