Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Concert Andrea Bocelli in Amsterdam uitverkocht

Andrea Bocelli komt voor het eerst in tien jaar tijd voor een concert naar Nederland! Op zaterdag 14 oktober is het zover, dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat het helemaal is uitverkocht. De kaarten vlogen afgelopen weken over de digitale toonbank.

De 58-jarige Andrea Bocelli is een van de grootste artiesten te wereld en behoeft nauwelijks toelichting. Tijdens het concert zingt hij zijn bekende songs en aria’s. Echte hits in ons land dateren alweer van twintig jaar geleden maar die staan dan nog ook stevig in de Top2000.

De laatste jaren treedt hij veel op in Amerika waar hij ook razend populair is. Hij werd zelfs gevraagd om bij de inauguratie van Donald Trump te zingen maar dat weigerde hij. Men beweerde direct dat het onder druk van de fans was maar deze week gaf hij zelf een verklaring. De afzegging was niet politiek gedreven zei de ster. “Een artiest die zich met politiek bezighoudt begeeft zich altijd op glad ijs. Het is soms ongepast. Een artiest die zich volledig concentreert op de kunst heeft geen tijd om aan politiek te denken.”, aldus Bocelli.

Niet lang geleden was hij ook in ons land alleen niet om te zingen. De blinde tenor kwam even ervaren of zijn nieuwe boot die in Nederland werd gebouwd naar wens was.

Wijn

Bocelli komt uit Toscane en op het landgoed van zijn familie maken ze al meer dan honderd haar topwijn. Daarover wilde Andrea en zijn broer twee jaar terug wel wat aan ons vertellen. Lees ons exclusieve interview dat we toen hadden.

Meer over operafestivals in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button